Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, ?16 Nisan referandumundan sonra Türkiye 100 yıllık bir proje hazırladı. Artık Türkiye´nin Avrupa´ya katacağı çok değer vardır ama Avrupa´nın bize katac
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye´nin önemli bir süreçten geçtiğini belirtti.
Güleç, Türk milletinin tarihi bir referanduma gittiğini hatırlatarak, "Türk milleti tarihi bir referanduma gidiyor ve bu tarihi referandum önümüzdeki 100 yıl Türkiye´nin dünya siyasetinde ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta ne kadar büyük bir güç olduğunu tekrar meydana getirecek bir yönetim fikrine dönüşüyor. Tabii bunu gören Avrupa zihniyeti aslında yıllardır kendi değerleriyle çelişen bir sürü skandala imza atıyorlar. Dün akşam da yapılan son skandallardan birisi. Daha önce Sayın Dışişleri Bakanımızın uçak krizi, Almanyalıların toplantıları iptal etmesi. Hatta toplantılar için salonlarını kiraya veren insanlara gidip baskı ve tehditle kontratlarını iptal ettiği süreçleri yaşadık." değerlendirmesinde bulundu.
Avrupa´nın kendi değerleriyle çelişiyor
"Avrupa´nın, kendileriyle çelişen, demokrasi abidesi olarak görünüp ama aslında ne kadar hukukun arkasına saklanmış şekli bir hukuk anlayışıyla dünyadaki menfaatlerini gözettiğini görüyoruz. Daha önce onların aslında bu yaptıklarını bir sürü İslam ülkelerine yaptıklarını da görüyoruz. Örneğin bu kadar darbeye karşı olduklarını, seçilme ve seçim hakkının ne kadar önemli olduğunu söylemelerine rağmen Türkiye´de gizli kapaklı olarak bütün terör örgütlerine ve 15 Temmuz terör darbesine aslında ne kadar onaylayıcı bir tavır sergilediklerini de gördük."
" Avrupa bu kadar ikilikçi "
"Hollanda´yı kınıyoruz ve yaptıklarını esefle seyrediyoruz. Derhal bu tip uygulamalardan vazgeçmelerini bekliyoruz." diyen Güleç, "Cumhurbaşkanımızın daha önce söylediği gibi dünya beşten büyüktür. Dünya dengelerinin değiştiği bir ortamda, artık Avrupa bu kadar ikilikçi, kendiyle çelişen, bundan sonra sadece faşizan, İslam düşmanı, sömürge yanlısı bir Avrupa hukukunun bize katacağı bir değer yok. Şekli bir hukuk anlayışıyla bugüne kadar işine geldiği kadar hukuk anlayışının olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.
"Türkiye 100 yıllık proje hazılardı?
Güleç, bu duruma sadece Hollanda süreciyle bakmamak gerektiğini, daha önce Almanya, Avusturya ve İsveç´in de çeşitli tutarsızlıklar gösterdiğini anlattı. Güleç, "Bunların hukuksuzluğunun, AB sürecinin bize katacağı bir şey yok. Türkiye gelişiyor, büyüyor. 2030 yılında bütün göstergelere göre önemli ülkeler arasında yer alacak. Zaten 15 yıllık süreç de bunu gösterdi. 16 Nisan referandumundan sonra Türkiye 100 yıllık bir proje hazırladı. Artık Türkiye´nin Avrupa´ya katacağı çok değer vardır ama Avrupa´nın bize katacağı hiçbir değer yoktur. AB sürecini fiilen bence durdurmamız gerekiyor." diye konuştu.