ALTINDAKİ ZİRVE İNEGÖLLÜLERİ BAKIN NEYE YÖNELTTİ!

Altın fiyatları yükselişini sürdürmeye devam ederken, İnegöllü vatandaşların düğünlerde takmak için tercihi yarım gram altın (0.50) oldu.

ALTINDAKİ ZİRVE İNEGÖLLÜLERİ BAKIN NEYE YÖNELTTİ!

Bir süredir yükselişini sürdüren altın fiyatları, Kurban Bayramı öncesinde tüm zamanların rekorunu kırdı. Altın fiyatlarındaki bu hareket gündemdeki sıcaklığını korurken, vatandaşların düğünlerdeki takı tercihini de değiştirdi. Eskiden düğünlerde çeyrek altın takılırken bu alışkanlık altının yükselmesiyle birlikte yerini grama bırakmıştı. İnegöllü vatandaşlar son yükselişlerle birlikte bu yeni alışkanlığını da vazgeçmek zorunda kaldı. İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, altındaki son yükselişlerle birlikte vatandaşların yarım grama (0.50) yöneldiğini belirtti.

FİYATI 210 TL
Altındaki yükseliş trendinin düğün sezonuna denk geldiğini belirten Kont, "Yükseliş vatandaşın düğün alışkanlığını da değiştirdi. İnegöllüler son zamanlarda takı takmak için yarım grama yöneldi. Şu anda yarım gramın fiyatı 210 TL" dedi.

Altındaki son yükselişin nedenine de değinen Kont, "Son rekorların ABD ile Çin arasındaki husumetten kaynaklandığını düşünüyorum. Bu piyasaları çok kötü etkiledi. Altının yönü hep yukarı olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Bir süre bu artış ve yükseliş trendinin durulmayacağını düşünüyorum. Elinde altın olan kıymetini bilsin" diyerek sözlerini sonlandırdı.