Area Personeline Toplu Eğitim

AREA Mobilya, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ile imzaladığı toplu sözleşme çerçevesinde 100 çalışanına Mesleki Yeterlilik Belgesi aldıracak.

Area Personeline Toplu Eğitim

Önceki gün Oda yönetimi ile bir araya gelen firma temsilcileri, İnegöl´de bu konudaki ilk toplu sözleşmeye imza attılar.İmza töreninde Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Şenal, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Genel Sekreteri N.Kamuran Balkan ve AREA Mobilya Yetkilisi Hakan Öztürk hazır bulundu.

 FİRMALARIN MENFAATİNE BİR PROGRAM

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Genel Sekreteri N.Kamuran Balkan, ?6331 Sayılı İş Sağ Kalfalık veya Ustalık Belgesi olmayan çalışanların ise Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu olmuştur.Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan çalıştırılan her işçi için yapılacak denetimler esnasında 1.511 TL para cezası uygulaması Mayıs ayı itibarı ile başlayacaktır.İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Tehlikeli ve çok Tehlikeli Meslekte çalışanların Kalfalık veya Ustalık Belgesi olma zorunluluğu bulunmaktadır.Zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için toplu şekilde ilk anlaşmamızı bugün AREA Mobilya ile yapmış bulunuyoruz.AREA Mobilya bünyesinde çalışan 100 personel Mobilya İmalatı ve Mobilya Döşemeciliği mesleğinde 5 ayrı grup halinde 40 saat sürecek eğitimler sonrasında belgelendirileceklerdir.AREA Mobilya firmasının çalışanlarının güvenliği adına göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ediyor,bu örnek davranışın diğer firmalarımız tarafından dikkate alınarak çalıştırmış oldukları personeli bir an evvel belgelendirmek adına odamıza başvurarak bilgi sahibi olmalarını ve eğitim programına katılmaları firmalarının menfaatine olacağını ifade ediyorum.

 5 AYRI GRUPTA EĞİTİM ALACAKLAR

AREA Mobilya Yetkilisi Hakan ÖZTÜRK ise, ?6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği bütün çalışanlarımızın belgeli olması gerekiyor. Bizde firma olarak İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ile görüştük ve personelimizin belgelendirme işlemi için gerekli evrakları hazırlayarak protokol imzaladık. Firmamızda çalışan 100 personel 5 ayrı grupta 8 gün ve 40 saat olarak eğitim alacaklar. Belgelendirme işlemi sonrasında ise firma olarak yasal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız. İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odasına, Halk Eğitim Merkezi ile protokol yaparak firmalarımızın belgelendirme sıkıntısını ortadan kaldırdıkları için çok teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 



Anahtar Kelimeler: Area Personeline Toplu Eğitim