As Oda Büyümeye Devam Ediyor

As Oda firma ortaklarından Gökmen Baydan, başarının genel anlamda fuarlardan geldiğini belirterek; ?Üretimin yüzde 40´ını ihracat, yüzde 60´ını da iç piyasa olarak değerlendiriyoruz. Şuanda bunu başardık. Hedefimiz doğrultusunda gidiyoruz? dedi.

As Oda Büyümeye Devam Ediyor

As Oda firma ortaklarından Gökmen Baydan, firmaları ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

Firma ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak konuşmasına başlayan As Oda firma ortaklarından Gökmen Baydan, ?As Oda Mobilya 2013 senesinde Ağaç İşleri Bölümü´nde yaklaşık 600 metrekarelik bir üretim alanında kurulmuştur. Hedefleri her zaman büyük bir firma olmaktı. Bu sağlam adımlarla en hızlı şekilde ilerliyoruz. 2013´te kurulan bir firma 2017´de 6 bin metrekare üretim kapasitesine ulaştı. Üretim kapasitemiz 500 takımdır. Yatak odası, yemek odası, koltuk takımı, duvar ünitesi ve orta sehpa olarak ev konsepti halinde üretiyoruz. İlk amacımız da buydu. 2018´de bunun tamamını yapacağız. Şuanda 7 ürünümüz var ama bunu konsept haline getiremedik. 2018 yılı AR-GE çalışmalarını şimdiden yapıyoruz. Kurulduğumuzdan bu yana 3. yerimizdeyiz. Yaklaşık 1,5 senede bir üretimi ve metrekareyi artırıyoruz. Bundan sonra daha büyük bir metrekareye çıkacağız. 3 ortağız. AR-GE´ye bakan ortağımız İsmail Toy, finansa bakan ortağımız Serhat Alp ve ben Satış ve Pazarlama yönetimine bakıyorum. Kendim mağazacıyım. Komple ev konseptinde, daha çok butik tarzında çalışan, hızlı sirkülasyon yapan bir yapı var. Bunu biz üretime yansıttık. Mağazacı olarak nihai tüketicinin ne istediğini bildiğimiz için bunu üretime yansıttık ve çok iyi bir başarı sağladık. Kısa zamanda hem yurtiçi hem yurtdışı hedeflerimize çok daha çabuk ulaştık. Bununla alakalı oldukça memnunuz.?

HEDEFİMİZE ULAŞTIK

?2017´de öncelikle İstanbul Fuarına girdik. İnegöl fuarını Mobiliyum´daki mağazamızda geçirdik. Ardından Ankara Fuarına girdik. Ankara Fuarı yeni bir organizasyon olduğu için biraz boş geçse de fuarda olmak zorunda olduğumuzu hissettik. Fuarlarda bir çizgimiz vardır, hep aynı konseptte aynı dekorlayız. Bugün X bir şehirde de fuar olsa orada da güzel bir konseptle standımızı yaparız. Başarı da genel anlamda fuarlardan geliyor.Üretim hedefimiz, yüzde 40´ını ihracat, yüzde 60´ını da iç piyasa olarak değerlendiriyoruz. Şuanda bunu başardık. Hedefimiz doğrultusunda gidiyoruz.? 

İNSANLARIN ZEVKİNE HİTAP EDİYORUZ

?İtalya fuarında yaklaşık 3 sene önce gittiğimizde de tarzlar hemen hemen aynıydı. Oradaki modeller Türkiye´deki gibi çok çabuk eskimiyor. 3 sene önce orada mermer modası başlamıştı, Türkiye´de şuan 2017 hatta 2018´de daha da çok gündemde olacak. Biz bunu 2017´de modellerimizde yapıyoruz. Mermer modelimizde 7. ayda bir konseptimiz daha hazırlanıyor. Renklerle alakalı 7 ürünümüzde genellikle müşterinin daha çok tercih edildiği komple beyaz, ceviz, ceviz beyaz dediğimiz ürünler ön planda. Modadan ziyade müşterinin zevkine göre hitap ediyoruz. Bir moda gerçeği vardır ama insanların zevki ve tarzı da önemlidir. Bu konu üzerinde daha çok gidiyoruz. Konsept anlamında yaptığımız zaman başarı da beraberinde geliyor.?

DOĞRU ÜRÜN DOĞRU FİYATA

?2017´de aylık ortalama 400 takıma ulaşmayı hedefliyoruz. O gücümüz var. Üretim metrekaresi, müşteri portföyü ve model olarak bu güce sahibiz. Satış anlamında Türkiye´nin birçok noktasındayız. Kars´ı da Edirne´yi de aynı derece önemsiyoruz, her bölgeye girmeye çalışıyoruz. Bundaki en büyük hedeflerden bir tanesi doğru ürünü doğru fiyata yapıp mağazacıya, bayilerimize hizmet vermektir. Bunu şu ana kadar başardık ve başarmaya devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Büyümeye Devam Ediyor