Ayhan´dan Sektöre Davet

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Ağaç yaş iken eğilir? diyerek zorunlu eğitimin ardından iş hayatına atılmak isteyen gençleri mobilya sektörüne davet etti.

Ayhan´dan Sektöre Davet

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilya mesleğinin geleceğinin gençlerde olduğunu belirterek okumayan gençleri sanat erbabı olmaya davet etti.

ÇIRAKLIK VE KALFALIKTAN İŞADAMLIĞINA

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özcan Ayhan, ?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işbirliği içerisinde TESK ve TOBB´da çocuk işçilerle ilgili bir eylem planı hazırlandı. Ortaokuldan sonra lise okumayan gençlerimiz birçok sektörde sanat ve meslek öğrenerek iş hayatına başlamışlardır. Bunların bir prosedürü vardır; SSK´lı olarak bünyelerinin kaldırabileceği işlerde çalışmaları yasal olarak da uygundur. Bunun yanında da İnegöl´ümüzde de bulunan çıraklık eğitim merkezlerinde eğitim almaları gerekmektedir. Aynı zamanda sanat erbapları yanında da meslek öğreneceklerdir. Ağaç yaş iken eğilir sözü doğru bir sözdür. Mesleğimizi, sanatımızı öğrenmenin en iyi zamanları liseden sonraki zamanlardır. Mesleğimiz eskiden yalnızca bir ürünün tamamını kesip bitirinceye kadar bütün sanatı öğrenmekti, şimdi branşlaştı. Birçok mesleğin operatörü oldu, kesimcisi ayrı delikçisi ayrı montajcısı ayrı ambalajcısı ayrı tasarımcısı ayrı bilgisayar programlarını hazırlayan AR-GE´cilerimiz ayrı. Tek meslek olmasına rağmen içerisinde birçok kola ayrıldı. Gençlerimiz kendilerine en iyi bölümü seçmeliler. Bu meslekte ileride kendisinin de yatırımcı, işveren ya da usta olacağını bilmeli, bir hedef koymalı. Dünyada ve Türkiye´de kendine ait işyeri açabilmenin en kolay mesleklerinden biri mobilya sektörümüzdür. Çıraklıktan, kalfalıktan gelen birçok arkadaşımız şuan sanayimizde değerli işadamları olmuşlardır. Bu da zamanında altyapısını iyi aldığından, piyasayı iyi tanıdığından olmuştur. Gençler her yere lazım, bize de lazım, devletimizin her kademesine lazım. Eğitimini alan arkadaşlarımıza zaten eğitimini bırak sanayiye gel denmez, okumayan arkadaşlarımız da boşta gezeceklerine bir meslek edinsinler, sanat öğrensinler. Sanat hiçbir zaman insanı yarı yolda bırakmaz. Hele ki bizim ahşap sektörümüz insanlık var oldukça her alanda var olacak bir sektör. Hayatımızın bir parçası, olmazsa olmazımız. Mesleğimize sahip çıkmamız lazım. Mesleğimize sahip çıkmamız ve gelecek nesillere aktarmamız için de gençlerimize ihtiyacımız var.?

SEKTÖRÜN ONLARA İHTİYACI VAR

?Bu sene ilk defa mobilyada Türkiye´de TEMATİK Lise açıldı. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim kampüsünde hayata geçiriliyor. Buradan yetişen gençlerimiz İnegöl mobilya sanayine renk katacaklar. Gençlerimiz olmazsa olmazlarımızdır. Hayatının baharında bir karar vermeleri gerekiyorsa sektörümüzün her zaman cazip olduğunu, kendilerine de bu meslek içerisinde ayrılan dallardan en uygununu seçmelerini tavsiye ediyoruz. İnşallah onlar da mutlu olurlar ve en azından işsiz kalmazlar. Bu sektörün onlara ihtiyacı var. Sektörün İnegöllü olması İnegöl halkı için büyük bir şans ve kısmettir. Mesleğimiz bazen tozlu olur bazen çok lüks mağazada hizmet verebilirsiniz ama bize hepsi lazım. Bir lokantanın mutfak bölümü de kolay değildir, bizde de öyle. Ama bu meslekler yapılması gereken işlerdir, birileri bu işleri yapmak zorunda. Bu görev de İnegöl´e düşmüş. İnegöl halkı bu mesleği sevmiş, kendisini yetiştirmiş. Hem sanatsal bölüm bakımından hem de ticari bakımdan kendini geliştirmiştir. İnanıyorum ki İnegöl ileride Türkiye´deki birçok ilin isminden daha çok bilinirlik ifade edecektir. İnegöl Türkiye´de diyecekler. İnegöl´ümüz günden güne marka değeri ve bilinirlik değeri artan bir bölge. Biz de İnegöl´deki STK´lar, Ticaret ve Sanayi Odamız, İMOS´umuz, Velilimiz, Belediye Başkanımız, yöneticilerimiz hep birlikte bu bilinirliği daha fazla artırmanın mücadelesindeyiz. Bu konuda bize destek veren, bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz. Gençlerimize de gelecekleri ile ilgili karar verirken iyi düşünmelerini tavsiye ediyoruz. Bizden de fikir alabilirler, her zaman yardımcı oluruz? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Ayhan Sektöre Davet