BAKAN KOCA'DAN İKİNCİ DALGA AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunarak, "İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz" dedi.

BAKAN KOCA

Bakan Koca ikinci dalga paniği ile alakalı şu ifadeleri kullandı;

YER YER DALGALANMA VAR
İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz. Şu an yaşadığımız birinci dalganın etkilerini görmüş oluyoruz. Dünyada halen birinci dalganın etkisi devam ediyor.Yer yer dalgalanmaların olduğunu görmüş oluyoruz. Bu dönemde bazı bölgelerimizde vaka sayılarının daha arttığını görüyoruz. Bir ay öncesine göre vaka sayılarımızın artışına rağmen; yoğun bakıma giren hasta sayımız, entübe edilen ve vefat eden hasta sayımızın azaldığını görüyoruz.

HASTANE YÜKÜMÜZ DAHA AZ
Eskiye göre virüsün etkisinin düştüğü anlamında değil, tedaviyle erken dönem yaklaşımla burada sonucu daha pozitif aldığımızı net söyleyebiliriz. Şu dönemde birinci dalganın devamı olan dalgalanmaları yaşadığımızı, yeni bir ikinci dalga olmadığını, vaka sayıların yer yer öngördüğümüzden daha fazla olduğunu görüyoruz, ama eskiye göre hastane yükümüzün daha az olduğunu, entübe edilen hastamızın vefat etme oranlarının giderek düştüğünü görüyoruz.



Anahtar Kelimeler: BAKAN ' İKİNCİ DALGA AÇIKLAMASI