BAŞIMIZ SAĞOLSUN!

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Bengül KAVLAN, Hendek'ta yaşanan patlama ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN!

Bengül açıklamasında: "Hiçbir iş kazasına bu kadar içimiz yanarak bakmamıştık. Türk Ulusunun başı sağ olsun. Şehit olan askerlerimize ve işçilerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralı askerlerimize ve işçilerimize de acil şifalar diliyoruz. 

Bir fabrika düşünün tam yedi kez bu fabrikada patlama olduğunu... Yedi kez bu fabrikanın yeri değiştirildiğini ve her seferinde kurallara uygun olmadığı halde bu fabrikanın tekrar kurulduğunu, denetlendi denildiği halde denetlenme kurallarına uyulmadığını ve her seferinde kaybedilen hayatlar olduğunu... 
Sakarya Halkı'na ve Türk Ulusu' na başsağlığı dilerken, AFAD ve onunla işbirliği içerisinde kurtarma çalışmalarına katılan ordu mensuplarımıza, itfaiye erlerimiz yürekten teşekkürü borç biliriz. 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne vermiş olduğumuz araştırma önergesi iktidarın oylarıyla red edildi. 
Denetim raporları açıklanmalı, itfaiye raporları açıklanmalı, suçlular derhal yargının karşısına çıkartılmalı ve gereken derhal yapılmalıdır.
Hendek'te infilak havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişeklerle dolu bir kamyonun daha bekletildiği öğrenildi.
Fabrika bahçesinde ki bu kamyonun akibeti belli değilken, Taşkısığı'na gidecek olan patlayıcıların geçeceği bölgelerde Jandarma önlem alırken, fabrika alanına giriş ve çıkışlar yasaklanmışken, ekipler köy halkından tarlalarına gitmemelerini istemişken, bölge halkı korku içerisinde beklerken, kamyonun akıbetiyle ilgili önümüzdeki saatlerde karar verilecekken  CHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisine vermiş olduğu araştırma önergesi iktidarın oylarıyla neden red edilir ki??? dedi.



Anahtar Kelimeler: BAŞIMIZ SAĞOLSUN!