BELEDİYE BİNALARI ARTIK SIFIR ATIK BELGELİ

İnegöl Belediyesi, 12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereğince Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurarak Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandı.

BELEDİYE BİNALARI ARTIK SIFIR ATIK BELGELİ

Geri dönüştürülebilen atıkların kaynağında ayrıştırılması, bu atıkların yeniden değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla okullar arası yarışmalar düzenleyen İnegöl Belediyesi şehrin dört bir yanına yerleştirdiği geri dönüşüm kutuları ile atıkları topluyor, bu atıkları sıfır atık atölyesinde değerlendirerek dönüştürüyor.  Geri dönüşümü şehrin her alanına yaymayı planlayan İnegöl Belediyesi son olarak belediye hizmet binalarına yerleştirdiği atık kutuları ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban “İsrafın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, oluşan atığın azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak son dönemde sıfır atık noktasında önemli adımlar attık. Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile birlikte ikili çöp toplama sistemine geçerek Mesudiye mahallemizden başlayıp her haneye çöp konteyneri ve geri dönüşüm atıklarını toplayabilmesi için geri dönüşüm kutuları dağıttık. Yapılan bu çalışma neticesinde de geri dönüşüm atıklarının toplanma oranı % 50 arttırarak daha fazla miktarda geri dönüşüm atığının toplanmasını sağladık.  Ayrıca çevre bilinci oluşturmak, sorumluluğu artırmak, çevreyi daha iyi değerlendirmek ve kullanmak, geri dönüştürmek amacıyla belediyemizin tüm hizmet binalarında “Sıfır Atık Toplama Noktaları”  oluşturduk. Bu sayede atıkların kaynağında ayrı olarak toplanmasını sağladık. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde Belediyemizin tüm hizmet binaları için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce verilen Sıfır Atık Belgesi’ni almaya layık görüldük. Hedefimiz sıfır atık ve çevre temizliği konusunda çalışmalarımızı etkin bir şekilde devam ettirerek İnegöl’ümüzü bu konuda örnek bir şehir konuma getirmektir” dedi.



Anahtar Kelimeler: BELEDİYE BİNALARI ARTIK SIFIR BELGELİ