BİLET FİYATLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Otobüs bileti fiyatlarının, yeni düzenlemeler sonrası yüzde 30’a varan oranlarda düştüğü bildirildi.

BİLET FİYATLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Otobüs bileti fiyatlarının, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeler sonrası yüzde 30’a varan oranlarda düştüğü bildirildi.

Enuygun.com’dan yapılan açıklamaya göre, salgın döneminde uygulanan sosyal izolasyon kuralları gereği otobüslerde yan koltuklar boş bırakılıyor ve şehirler arası otobüslerde yüzde 50 kapasite ile yolculuk yapılabiliyordu. Bu durum bilet fiyatlarına yansımış, otobüs bileti fiyatlarında iki katını geçen artışlar görülmüştü. Ancak otobüs yolculuklarıyla ilgili yapılan son düzenlemeler, bilet fiyatlarını yüzde 30’a varan oranlarda düşürdü.

Otobüs yolculukları için de HES kodu şart. 0-2 yaş bebekler için HES kodu zorunluluğu olmasa da tüm yaş grupları için bilet satın alırken HES kodu almak zorunlu. 65 yaş üzeri vatandaşlar için ayrıca Seyahat İzin Belgesi alma uygulaması da devam ediyor. Bilet alırken kullanılan HES kodunu yolculuk boyunca da yolcunun yanında bulundurması gerekiyor.

Açıklamaya göre, yeni düzenlemeyle birlikte fiyat değişimi şöyle oldu: Rota    Eski Fiyat    Yeni Fiyat Antalya-Ankara    140 TL    120 TL İstanbul-Antalya    200 TL    165 TL İstanbul – Bodrum    225 TL    165 TL Ankara – Trabzon    200 TL    140 TL Van-İstanbul    280 TL    200 TL İzmir-Şanlıurfa    250 TL    200 TL Konya – Siirt    300 TL    200 TL Köprü ve otoyol ücretlerine göre fiyatlarda küçük farklılıklar olabilir.



Anahtar Kelimeler: BİLET FİYATLARI DÜŞÜRÜLDÜ