BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!

CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun gündemde olan koronavirüs ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!

Torun açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli hemşerilerim; sizlerinde bildiği gibi, dünyamız bir salgın kriziyle boğuşuyor. Sonunda salgın bizlerin kapısını da çaldı. Hastalığa ve ölümlere neden olan VİRÜS; zengin, fakir, cinsiyet, inanç, kimlik ayrımı yapmıyor. O zaman bizlerde ortak korunma ve mücadele geliştirmeliyiz. Burada herkesin yapacağı bir şeyler vardır o da ortak akılla, tek noktada yönetimle mümkündür. Kaymakamlık koordinesinde oluşacak Kriz Masasında devlet aklıyla bu sorunlara çözüm bulunabilir. Başta Belediye Başkanımız, İTSO, İGAD, Siyasi Partiler, Sağlık Müdürlüğü, Muhtarlar Derneği, Sendikalardır. Bu şehir hepimizin herkes elinden geleni yapmalı. Önce salgının yayılma hızı düşürülüp tedaviye zaman kazandırma, alınan kararlara uyma, sağlık emekçilerine, Emniyet ve belediye mensuplarına zorluk çıkarmama ile çözüm odaklı olmalıyız.

Hizmet sektörü büyük ölçüde kapandı. Gündelik çalışan vatandaşlarımız, haftalık ile çalışanlar işsiz ve aşsız kaldı. Yaşlılar, evsizler vatandaş hizmet bekliyor.

Anayasamızda Devlet, Sosyal Hukuk Devleti olarak tanımlanıyor. Gereğini yapalım devlet aklıyla bu krize çözüm için önlem alalım. Birlikte başaracağız. Herkesin yapacağı bir şeyler mutlaka vardır. Doğru kararlar  alalım, kurallara uyalım. Ve hep birlikte yine ''Her şey çok güzel olacak" diyelim.”



Anahtar Kelimeler: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ!