BOŞ ARSALARI KİRLETENLERE AĞIR CEZALAR YOLDA

İnegöl Belediyesi merkez ve kırsal mahallelerdeki boş arsaların temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Moloz ve atıklardan arındırılan alanlara yeniden çöp ve moloz atan vatandaşların ağır para cezaları ile karşı karşıya kalacağı açıklandı.

BOŞ ARSALARI KİRLETENLERE AĞIR CEZALAR YOLDA

Daha temiz bir İnegöl için hedef koyan ve bu hedef doğrultusunda emin adımlarla yoluna devam eden İnegöl Belediyesi, bir yandan da bilinçsiz vatandaşların çevre kirliliğine sebep olan davranışlarıyla mücadele ediyor. Bu anlamda yaşanan sorunlardan biri de merkez ve kırsal mahallelerde boş arsalara atılan molozlar ve çöpler. Boş arsaların temizliği konusunda bir süre önce çalışma başlatan İnegöl Belediyesi, temizlik kapsamını genişletip merkez mahallelerin ardından kırsal alandaki boş alanlara atılan çöplerin de temizlenmesi konusunda harekete geçti.

 

MERKEZDE BAŞLAYAN ÇALIŞMA KIRSALDA DA DEVAM EDİYOR

Bugün Cerrah Mahallesi ile Kalburt bölgesi arasında bulunan yol üzerinde yapılan boş arsa temizliklerini Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger ve Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Dülger, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fevzi Dülger, ?İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçemiz merkezinde ve kırsalda başlattığımız arsa temizlik çalışmaları devam ediyor. Kırsal mahallelerde bulunan yeşil alanlara ve boş arsalara gelişi güzel atılan moloz, kül, hafriyat atığı ve çöpleri vatandaşlarımız bilinçsizce atıyor. Biz bunları sonradan iş makineleriyle temizlemek zorunda kalıyoruz. Bunlara karşı bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Merkezden başlayan bu çalışmalarımızı yavaş yavaş kırsala da yaymış bulunuyoruz. Yapılan çalışmalarda boş arazilere giren ekiplerimiz atıkları kamyon ve kepçe marifetiyle toplamakta, bu alanları da tekrar yaşam alanı haline getirmek için bertaraf etmektedirler? dedi.

 

AĞIR CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAK

Temizlenen alanlara yeniden çöp ve moloz dökülesi durumunda ağır cezalar yazılacağını da belirten Fevzi Dülger, şöyle devam etti: ?Kısal mahallelerimizde kaçak olarak moloz ve çöp dökülen bu alanlar temizlendikten sonra, mahalle muhtarlarımızın da desteği ile takip edilecek. Kaçak olarak moloz, kül, inşaat atığı ve çöp döken vatandaşlarımıza cezai işlem uygulanacaktır. Bu zamana kadar bu konularda çok fazla cezai işlem uygulamadık. Ama bundan sonra ağır cezai işlemlere başvurmak zorunda kalacağımızı ifade etmek istiyorum.?

 

VATANDAŞA ÖDÜL VERİLECEK

?Konu hakkında muhtarlar dayanışma derneğine bildirimde bulunuldu. 96 kırsal mahallemizden gelen ihbarlara göre çalışma programımız belirlenecek. Alo 153 Çözüm Merkezine ulaşarak vatandaşlarımız konu hakkında bize ihbarda bulunabilirler. Hatta ihbarda bulunup bizlere katkı sağlayan vatandaşlarımıza ödül çalışması da devam etmekte.?

 

153 HATTINI ARAYIP MOLOZLARINIZI ALDIRIN

?Geçtiğimiz yıl başlattığımız bir Alo Moloz hattı projemiz var. Vatandaşın evinden çıkardığı molozları belediyemiz olarak çok uygun fiyata biz alıyoruz. 5 çuvala kadar 20 TL, 5 çuval sonrasında her bir çuval 2 TL olmak üzere ücretlendiriliyor. Buradan tekrar duyurmak istiyorum, evlerinde tadilatlar yapan vatandaşlarımız molozlarını yetkili kuruluşlara götüremiyorlarsa bile 153 hattımızdan bizlere ulaşarak molozları aldırabilirler. Bunu yapmadıkları takdirde çok yüklü cezalarla karşılaşabilirler. Son olarak çevre miras değil gelecek nesillere devredilecek emanettir diyorum. Yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.?