Bu Tablo İnegöl’e Yakışmıyor!

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’de şehrin farklı noktalarında görüntü kirliliği oluşturan ve yetersiz güvenlik önlemlerinden dolayı tehlike arz eden inşaatlar ile çevre kirliliği hakkında açıklama yaptı.

Bu Tablo İnegöl’e Yakışmıyor!

İnegöl’de şehrin farklı noktalarında görüntü kirliliği oluşturan ve yetersiz güvenlik önlemlerinden dolayı tehlike arz eden inşaatlar ile çevre kirliliği hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Her alanda gelişen İnegöl’ün mimarisiyle, yeni binalarıyla, modern görünümüyle de gelişmesi bizleri mutlu ediyor. Ancak bu binaların inşaat aşamasındayken oluşturduğu tablo, İnegöl’e hiç yakışmıyor” dedi.

Modern bir kent oluşturmak ve şehri geleceğe taşımak adına her alanda çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, bir yandan da tertip ve düzeni sağlama adına adımlar atmaya devam ediyor. Her geçen gün nüfusu artan ve büyüyen şehirde inşaat sektörü de aynı hızla gelişmeye devam ederken, inşaatların neden olduğu kirlilik, kötü görüntü ve oluşturduğu tehlikeler dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra sanayi bölgesi ve şehir merkezi dışında yeşil alanlara gelişi güzel şekilde atılan molozlar, endüstriyel atıklar vb. maddeler, şehrin hem bugününü hem geleceğini tehdit ediyor.

BU TABLO İNEGÖL’E YAKIŞMIYOR!

Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve geldiği günden bu yana ısrarla hatırlattığı temizlik hususunu ihlal eden, aynı zamanda çevresinde güvenlik önlemleri alınmaması nedeniyle tehlike arz eden ve modern kent İnegöl olgusuna karşı görüntü kirliliği de oluşturan inşaatlara yönelik Başkan Alper Taban uyarılarda bulundu. Dünyaya mobilya satan, ekonomisiyle, tarımıyla, turizm değerleriyle marka haline gelmiş İnegöl’e yakışmayan görüntülerin ortaya çıktığını kaydeden Başkan Taban, “Hızlı büyüyen şehrimizde, inşaat sektörü de oldukça hızlı gelişen ve lokomotif bir sektör. Hemen her mahallemizde, sokağımızda, caddemizde bir inşaat görmek mümkün. Her alanda gelişen İnegöl’ün mimarisiyle, yeni binalarıyla, modern görünümüyle de gelişmesi bizleri mutlu ediyor. Ancak bu binaların inşaat aşamasındayken oluşturduğu tablo, İnegöl’e hiç yakışmıyor. Malzemeleri etrafa dağılmış, herhangi bir güvenlik önlemi olmayan, sadece görüntü kirliliği değil uçuşan atıklarıyla çevre kirliliği de oluşturan inşaatlar, hayalimizdeki İnegöl’ün aksine bir sonuç ortaya koyuyor” dedi.

UYGUNSUZ İNŞAATLARA CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANACAK

İnşaatların daha düzenli ve güvenlikli şekilde olması gerektiğine vurgu yapan Taban, “Konu sadece kirlilikte değil. Şantiye alanlarının etrafı güvenlik için kapatılmalı. Şuan şehrimizin pek çok noktasında karşılaştığımız tablo; malzemeleri etrafa saçılmış, herhangi bir güvenlik önlemi alınmamış, çöpleri ve atıkları etrafta uçuşan inşaatlar. Tabi bunların yanında bazı firmaların etrafını güzelce çevirip güvenli çalışma ortamı oluşturduğu, temizlik kurallarına da dikkat ettiği örnek alanlarda mevcut. Bu duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşaat alanlarını düzensiz şekilde tutan vatandaşlarımızı da bir kez daha uyarmak istiyorum. Bu konuda Zabıta ekiplerimiz sıkı bir inceleme başlatıp gerekli uygulamayı yapacaklar. Israrla kurallara riayet etmeyenler hakkında cezai işlem uygulanacağını da belirtmek istiyorum. Bu kenti birlikte geleceğe taşıyacak, modern İnegöl’ü el birliği ile oluşturacağız” diye konuştu.

ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ DE YOK OLUYOR

Sanayi bölgesinde ve kırsal alanlarda boş arsalara gelişigüzel şekilde atılan moloz artıkları, endüstriyel atıklar ile çöplerle ilgili de yaşanan sıkıntılara değinen Taban, “Bu duyarsız davranışlarımızda şehrimizin bugününü kirlettiğimiz gibi, geleceğini de yok ediyoruz. Yeşiliyle, doğasıyla huzur veren İnegöl, böyle devam edersek gelecekte bu doğal güzelliklerini kaybedecek. Endüstriyel atıklar, geri dönüşüm atıkları, molozlar, evsel çöpler gibi her konuda ayrı ayrı aldığımız tedbirler ve hayata geçirdiğimiz sistemler varken vatandaşlarımızın ısrarla çevre kirliliğine sebep olacak şekilde davranışlar sergilemesi, bizleri derinden üzüyor. Amacımız gelecekte çocuklarımıza, torunlarımıza yeşil bir İnegöl bırakabilmek” açıklamalarında bulundu.



Anahtar Kelimeler: Tablo İnegöl’ Yakışmıyor!