ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale 105. yıl dönümünü dolayısıyla CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun yazılı basın açıklaması yaptı.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Torun açıklamasında: “Birinci Dünya savaşında yedi düveli karşısında bulan Türklerin yaptığı dillere destan Çanakkale savunması ardından söylenmiş sözdür. Düşmanları bu sözü dile getiremeseler de  bugün de hala o acı mağlubiyeti hatırlamaktadırlar.

Çanakkale Geçilmez!

 Bir yandan vatanını canı pahasına koruyan, düşmanı Boğazlar’dan geçirmemek için ruhunu ve  bedenini, ortaya koyan Mehmetçiğin acı dolu hikayesini anlatırken; Çanakkale’nin geçilemeyeceğini anlayan Avrupa’nın sözde koca devletlerinin donanmaları, arkalarına dahi bakmadan geri dönmek zorunda kalmışlardır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir." dediği zaferdir 18 Mart Çanakkale Zaferi.

Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü!  1915–1916 yılları arasında İtilaf Devletleri'ne karşı muhteşem bir azim ve mücadele ile kazandığımız bu Zafer vatan topraklarını korumak için bir milletin bağımsızlığını ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destandır.

Bu mukaddes güzel yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmalıyız.

Türkiye'nin kaderini değiştiren, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlayan bu güzel vatanı bizlere emanet eden Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı sorumluluğumuz büyüktür.

Çanakkale onurlu bir milli mücadele, var olma mücadelesi, bir bağımsızlık mücadelesidir.Bura da tarihimizin destanı yazılmıştır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olan Vatan savunması olunca dünyayı sırtlayan Seyit Onbaşıyı ve onun silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizin gazilerimizin destan yazdığı;

Emperyalizme boyun eğmediği onurlu bir mücadele tarihidir 18 MART 1915. Rahmetle minnetle anıyoruz. Bu tarih 83 milyon yurttaşımızın kutladığı bir tarihtir. Tum şehitlerimizin ruhu şad olsun.  18 Mart Çanakkale Zaferi'nin  105. yıldönümü kutlu olsun.” Dedi.



Anahtar Kelimeler: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!