CUMHURİYET 96 YAŞINDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 96. Yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

CUMHURİYET 96 YAŞINDA

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, bugün 96 yaşında. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl´de de coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İnegöl´de sabah 09.30´da Kaymakamlık makamında Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban´ın tebrikleri kabulü ile başladı.

 

VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADILAR

Törenler, tebriklerin kabulünün ardından Hükümet Konağı önündeki alanda devam etti. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

?CUMHURİYET, İMPARATORLUĞUN TEMELLERİ ÜZERİNE DİKİLEN BİR FİDANDIR?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Şükrü Görücü kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Görücü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Cumhuriyet, kefensiz yatan binlerce şehidin yarattığı bir destandır. Cumhuriyet, yok olmaya mahkum edilmiş, tarih sayfalarından silinmek istenen bir milletin Büyük Önder Mustafa Kemal´in önderliğinde, yarattığı Kurtuluş Savaşı Destanı sonucunda İmparatorluğun temelleri üzerine dikilen bir fidandır. Cumhuriyet, büyük milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle, kadını erkeği, yaşlısı genci demeden kan ve gözyaşlarıyla yarattığı eşsiz bir destandır. Bu destanı yaratan başta Ulu Önder Mustafa Kemal olmak üzere onun silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.?

 

?Cumhuriyetin bugünlere gelmesi çok kolay olmadı. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte milletimiz, adına demokrasi denen, halkın kendi kendini yönettiği bir sistemi kabul etmiştir. Varlıklarını Cumhuriyete, demokrasiye borçlu olanlar, bu cumhuriyeti kuranları asla unutmamalıdır, unutmayacağız da.?

 

MEHTERANDAN MUHTEŞEM KONSER

Görücü´nün konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekibinin gösterisinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. İnegöl Tarihi Mehter Takımının verdiği mini konser ise vatandaşlar tarafından alkış aldı. Mehter takımının ardından Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçidiyle 29 Ekim kutlamaları devam etti. Geçit töreninde Muharip Gaziler Derneği üyelerinin geçişi ayakta alkışlandı.



Anahtar Kelimeler: CUMHURİYET YAŞINDA