CUMHURİYETİMİZ 96 YAŞINDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 96. yıldönümü kutlamaları, bugün Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Kutlamalar, bu akşam ve yarın da devam edecek.

CUMHURİYETİMİZ 96 YAŞINDA

29 Ekim 1923´te ilan edilen Cumhuriyet, 96 yaşında. Tüm yurtta olduğu gibi İnegöl´de de bugün itibariyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkulu bir şekilde start aldı.

 

Cumhuriyet Bayramının 96. Yıldönümü kutlamaları, bugün 13.00´da Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇELENK SUNULUP SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Çelenk sunumuyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde, Kaymakamlık ve İnegöl Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Törenin ilk bölümü burada sona erdi.

 

KUTLAMALAR DEVAM EDECEK

29 Ekim kutlamaları bu akşam 18.30´da Belediye önünden Atatürk Anıtına kadar yapılacak fener alayı ve heykelde yapılacak gösterilerle devam edecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi töreni ise Salı günü saat 09.30´da başlayacak. Kaymakamlıkta verilecek kokteyl ve ardından tebriklerin kabulü ile devam edecek törende, saat 10.00´da Hükümet Konağı önünde geçit töreni yapılacak. Burada protokol üyeleri halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayacak.



Anahtar Kelimeler: CUMHURİYETİMİZ YAŞINDA