DAĞCILIK FEDERASYONU ŞAMPİYONASI´NDA İNEGÖL BELEDİYESPOR RÜZGARI

Türkiye Dağcılık Federasyonu Türkiye 4. Bölge Marmara Bursa Lider ?Hız Küçükler Gençler Spor Tırmanış Yarışması Gürsu Gençlik ve Spor İlçe Kapalı Spor Salonu´nda 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleşti. İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı spor tırmanışınd

DAĞCILIK FEDERASYONU ŞAMPİYONASI´NDA İNEGÖL BELEDİYESPOR RÜZGARI

Bursa, İstanbul, Balıkesir ve Sakarya´dan gelen 99 sporcunun katıldığı müsabakada açılışı Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Gürsu İlçe Spor Müdürü Halim Toyluoğlu yaptılar.

MADALYALARLA DÖNDÜLER

İnegöl Belediyespor Kulübü olarak 1 Şubat Cumartesi günü her kategoriden 18 sporcumuzla finale kaldık. 2 Şubat Pazar günü gerçekleşen final yarışlarında ise Küçükler E Kızlar Kategorisi´nde yarışan Hilal Süngü birincilik alarak altın madalya, Küçükler E Kızlar Kategorisi´nde yarışan Nur Efşan Sel ise İkinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Küçükler D Erkek Kategorisi´nde yarışan Bilal Eltutan ikincilikle gümüş madalya sahibi olurken, Küçükler D Kategorisi´nde yarışan Sefa Yaman Üçüncülükle bronz madalya, Hız ( speed)  yarışlarında tırmanış yapan Emirhan Takım ise Gençler B Kategorisi´nde İkinci olarak gümüş madalya kazandılar.

İLK KEZ BÖLGE OLARAK BURSA´DA DÜZENLENDİ

İnegöl Belediyespor´un dağcılık branşı sporcularını tebrik eden Belediye Başkanı Alper Taban, konuyla alakalı bir açıklamada bulundu. Başkan Taban açıklamasında ?İnegöl Belediyespor olarak Türkiye Dağcılık Federasyonu´nun ilk kez bölge olarak Bursa Gürsu´da düzenlediği bu yarışmada 22 sporcu, 6 hakem, 5 emniyetçi, 2 antrenörle görev almış olduk. Sporcularımızın başarısından dolayı mutluluk duyduk. Kendilerini tebrik ediyorum. Böylelikle spor tırmanışında güzel başarılar elde etmiş olduk. 15-16 Şubat 2020 Marmara Bölge 2. Ayağı Sakarya Üniversitesi´nde düzenlenecek olan ?Boulder? yarışmasında da yarışacak olan sporcularımıza başarılar diliyoruz? cümlelerine yer verdi.