DEĞİŞİK İLİŞKİLER VE KOKULAR ÇIKIYOR

Demokratik Sol Parti İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl Belediyesi’nin borcuna karşılık Büyükşehir Belediyesinden arsa almasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

DEĞİŞİK İLİŞKİLER VE KOKULAR ÇIKIYOR

Büyükışıklar yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı;

GELEN BİLGİLER İÇ AÇICI DEĞİL

“Neresinden başlasak, neresinden baksak değişik ilişkiler ve kokular çıkıyor. Önce çöplük meselesi geldi önümüze İnegöl’e olan sevdamız sebebi ile halkımızı elimizden geldiğince aydınlatmaya çalıştık. Israr ediyorlar sonunda bizler mahcup olacakmışız. Olmayız yeter ki İnegöl’ün yararına olsun ve biz haksız çıkalım. Bugün ise konuşulan konu sevgili dostlar çok daha vahim bir konu. Hani İnegöl sevdalısı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız var ya bizim. İnegöl altyapı sorununu çözmeye söz vermişti. Hatta kendisine altyapıya kazma vuracağı için bende tüm sosyal medya hesaplarımdan teşekkür etmiştim. Kendisine de özelden teşekkürlerimi iletmiştim. Lakin gelen bilgiler hiç iç açıcı değil maalesef. Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken atık su arıtma altyapı masrafını İnegöl Belediyesine ödeyemeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Başköy Mahallesi 7821 adada 6 parsel arsa veriyor. Arsaları vermek için ne diyor? 15 Milyon İnegöl Belediyesine olan borcuma karşılık al bu arsaları emlakçılık yap, sat, paranı al. Boy boy reklam yapmak için para harcarken ve medya da gövde gösterisi yaparken şov yapanlar batık işletme gibi davranarak paramız yok malımızı al diyorlar. Şimdi bu verdikleri arsalar malumunuz Bütün Şehir yasasından kaynaklı el konulmuş tarlalar. Köylünün tarlasını al 18 uygula arsa yap batan Büyükşehir kasasını toparlamak için Belediyeden Belediyeye arsa devri yap. Pekiyi muhalefet meclis üyelerinin ret verdiği bu konuya Sayın Başkan Alper Taban ne diyor. Alacağımızı alamıyoruz arsaları alalım bu bizim için iyi olur diyor. “

DİNLETEMEDİK…

“Birincisi hep söyledik İNEGÖL güçlü bir kent ve kendi kendine yeter Büyükşehir’e bağlamayın dedik. Yazık edersiniz dedik. Dinletemedik. İkincisi dostlar, Büyükşehir hizmet veremez İnegöl mağdur olur dedik. Onu da dinletemedik. Üçüncüsü, Köylünün ata yadigârı suyuna, tarlasına, bahçesine, konağına el koyup satarlar dedik. Onu da dinletemedik. Dördüncüsü Belediyeler halka hizmet götürmek için yarı özerk kamu kuruluşlarıdır. Kanunu kılıfına uydurup emlakçılık yapacak işletmeler değildir.”

NEDEN BURSA’YA BAĞLANDIK?

“Bu konu hakkında İnegöl’ün kıymetli ve çalışkan halkını uyarmak bizim görevimiz. Neden muhalefet red oyu verirken İnegöl AKP Büyükşehir Meclis üyeleri KABUL oyu vermişler detaylandırmak ve bilgilendirmek ise Sayın İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban beyin görevidir. Bu konuda da biz haksız çıkalım isterdik. Keşke yanılan bizler olsaydık ama maalesef durum açık seçik Büyükşehir Meclis tutanakları ile ortada duruyor. Madem İnegöl kendi işini kendisi yapacak ve bu işlerin sonunda Büyükşehir borcunu ödeyemeyip Nilüferden arsa verecek biz neden Bursa’ya bağlandık? Kendi yağımızda kavrulurduk. Mademki ödeyemeyeceksiniz basın önünde her gün bir kurdele kesip boy boy resim çektirip İnegöl bizim sevdamız diye neden algı yönetiyorsunuz? Kıymetli İnegöl Halkına ve Belediyesi borcunu ödeyemediği için arsa veren Bursa Halkına saygılarımı sunuyorum.”