DESEN SOFA MODEF EXPO İLE İHRACAT AĞINI GENİŞLETTİ

İnegöl Mobilyasının son dönemdeki parlayan yıldızlarından Desen Sofa, MODEF EXPO 2020’yi iyi değerlendirdi. 6 yeni ülkeyle ihracat ağını genişleten Desen Sofa, ayrıca fuara nitelikli alıcıların geldiğini belirtti.

DESEN SOFA MODEF EXPO İLE İHRACAT AĞINI GENİŞLETTİ

İnegöl Mobilyasının son dönemdeki parlayan yıldızlarından Desen Sofa, MODEF EXPO 2020’yi iyi değerlendirdi. 6 yeni ülkeyle ihracat ağını genişleten Desen Sofa, ayrıca fuara nitelikli alıcıların geldiğini ve MODEF yönetiminin süreci başarılı bir şekilde yönettiğini dile getirdi.

İnegöl Mobilya sanayisinin yeni nesil temsilcisi Desen Sofa, MODEF EXPO ile fuar serüvenine ilk adımını attı. 10 yıllık tecrübesiyle ustalık dönemine geçiş yapan ve son dönemde adeta İnegöl Mobilyasının parlayan yıldızları arasına giren Desen Sofa, aylık 220 takım üretim kapasitesi ve yüzde 30’luk ihracat payını MODEF EXPO ile bir adım daha ileriye taşımayı başardı.

DESEN SOFA DİKKAT ÇEKTİ

Kaliteden ödün vermeyen üretim anlayışı ve tecrübeli kadrosuyla emin adımlarla büyüyen Desen Sofa, 5-10 Ekim tarihleri arasında 44’üncüsü düzenlenen MODEF EXPO’da yerini aldı. Fuarda hem kendini hem Türkiye’nin Mobilya Başkenti İnegöl’ü başarıyla temsil eden Desen Sofa, özgün modelleriyle dikkat çekti. Özellikle Oslo Modeli, firmayı tercih sebebi yaptı.

MODEF SÜRECİ ÇOK İYİ YÖNETTİ

MODEF EXPO’nun sona ermesinin ardından fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Desen Sofa Üretim Müdürü İlhan Savun, pandeminin etkilerinden de söz etti. Fuarın da pandemi gölgesinde yapılmış olmasına rağmen MODEF Yönetiminin başarılı süreç yönetimiyle verimli bir fuar geçirdiklerini kaydeden Savun, “Desen Sofa olarak 10 yıllık bir firmayız. Ancak bu ilk fuar deneyimimiz oldu. Çok yüksek beklentilerle gelmedik fuara açıkçası. Pandemi sürecinin etkileriyle karşılaşacağımızı düşünüyorduk. Tabi olumlu şekilde beklediğimizden daha iyi sonuçlar elde ettik. Pandemi süreci tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi bütün sektörleri etkilese de hayatın da bir yandan devam ettiğini, insanların bir şekilde ihtiyaçlarını gidermek için pazarlara akın ettiğini gördük. Bizim gözlemlediğimiz şu, kendi bölgelerinde güçlü olan, uzun yıllardır bu işi yapan herkes fuara gelerek bağlantılarını yaptı. Gelmeyenler de vardı tabi. Bir korku var insanlarda mutlaka. Ama burada MODEF’in de hakkını teslim etmek lazım. MODEF çok güzel yönetti bu süreci. HES Kodu ve Yaka Kartı uygulamaları, güvenli alanlar, maske ve mesafe denetimleriyle bu konuda MODEF’in hakkını teslim etmemiz lazım” dedi.

6 YENİ ÜLKEYLE İHRACAT AĞI GENİŞLEDİ

Fuara katılmalarındaki amacın öncelikli olarak marka değeri olduğunu vurgulayan İlhan Savun, “Fuar bizim açımızdan güzeldi. İnşallah diğer firmalar açısından da aynı şekildedir. Biz memnunuz. Fuara girmemizdeki amacımız biz de buradayız, bu işi yapıyoruz, büyüyerek yolumuza devam ediyoruz mesajını vermek ve firmamızı daha fazla kişiye tanıtmaktı. Bunun yanında yeni bölgeler de kazanmak bizim açımızdan ekstra avantaj oldu. 6 yeni ülkeye ihracat yaptık fuar sürecinde. Desen Sofa olarak her geçen gün büyüyen bir firma olarak şu anki durumdan memnunuz” diye konuştu.

Yeni pazarlarından da söz eden İlhan Savun, “Zaten belli başlı ihracat yaptığımız bölgeler vardı. Ama kısıtlı bölgelerdi. Bu fuarla Kuveyt, Umman ve Bahreyn’den Arap Yarım Adasından müşterilerimizle ticarete adım atma imkanı yakaladık. Kendi bölgesinin güçlü firmalarıyla anlaştık. Avrupa tarafında da Kosova’dan, Romanya’dan ve yine Suudi Arabistan’a yeni bağlantılar yaptık. Ancak Arabistan’da gümrük sorunu yaşandığı için şuan bir belirsizlik söz konusu. Arabistan hükümetinin aldığı bir karar var. Sürecin nasıl olacağını bilmiyoruz. Genel itibariyle bölgelerinin güçlü firmalarıyla bağlantılar kurduk, ticarete başladık” açıklamalarında bulundu.

NİTELİKLİ ALICILAR GELDİ

İlhan Savun, pandemi nedeniyle sadece ciddi alıcıların fuara geldiğini de belirterek şöyle devam etti: “Pandemi nedeniyle nitelikli katılımcının fuara geldiğini ifade edebiliriz. Yani gerçekten alışveriş yapmak için gelen firmalar, heyetler vardı. Bu da bir bakıma avantaj oldu. Zamanımızı doğru kişilere harcadık.”

OSLO MODEF EXPO’YA DAMGA VURDU

Fuarda en dikkat çeken ürünlerinin ‘Oslo’ olduğunun da altını çizen İlhan Savun, “Yeni sezonun trendi olmaya aday bir model hazırlamıştık. Oslo piyasayla buluşmasından itibaren ilginin odağına yerleşti zaten. Bizim de çok güvendiğimiz bir modeldi. Bu güveni boşa çıkarmadı. Bu yazın yıldızı diyebileceğimiz ürünümüz Oslo, fuara da damgasını vurdu” açıklamalarında bulundu.



Anahtar Kelimeler: DESEN MODEF İHRACAT AĞINI GENİŞLETTİ