DESTEĞİMİZ HER ZAMAN SİZİNLE

10 Ocak ?Çalışan Gazeteciler Günü? münasebetiyle Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Havva Şen yazılı basın açıklaması yayınladı.

DESTEĞİMİZ HER ZAMAN SİZİNLE

Şen açıklamasında: ?10 Ocak 1961 yılından itibaren ?Çalışan Gazeteciler Günü? olarak anılan bu önemli günde, siz değerli basın mensuplarını içtenlikle tebrik ediyoruz.

Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu fakat doğru bilgiyi bulmanın zorlaştığı günümüzde, basın mensubu kardeşlerimizin büyük bir özveri ile çalıştıklarının farkındayız. Bu sebeple hak ve adaletin tesisi için kaleminizden dökülen her bir sözcüğün, bizim için değeri oldukça büyüktür.

Bu kutsal vazifenizde bizlerin desteği her zaman sizlerle olacaktır.

Ülkemizde; kişi hak ve özgürlüklerine dayalı, düşünce ve ifade hürriyetinin ilke edinildiği, basın mensuplarının görevini özgürce gerçekleştirebildiği; örgütlenme ve sendikalaşma haklarını mümkün kılan bir ortamın ivedilikle sağlanması gerekmektedir.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyoekonomik sıkıntıların bir an önce sona erdiği; siyasi kutuplaşmalardan uzak, barışın, huzurun ve refahın tesis edildiği ve siz gazetecilerin evrensel basın ilkeleriyle tarafsız ve etik kurallara bağlı olarak mesleklerini icra edebilecekleri bir iletişim ortamına ulaşmak ortak beklentimizdir.

Bir ülkede basın ne kadar özgürse, o ülke o kadar hür şartlarda yönetiliyor demektir.

Ayrıca terör ve savaş gibi olumsuz şartlarda çalışmak zorunda kalan ya da iş bulamadığı için çalışamayan, internet medyası gibi yasal boşluk taşıyan alanlarda çalışarak mağdur olan gazeteciler başta olmak üzere bütün basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyoruz.? Dedi.



Anahtar Kelimeler: DESTEĞİMİZ ZAMAN SİZİNLE