DEZ TRAVEL İNEGÖL´DE HİZMETE BAŞLADI

15 Yılı aşkın hizmet verdiğimiz Turizm sektöründe EROL ŞAHİN - MESUT MAKSUTLAR - ÖZCAN OĞUZ ortaklığında oluşturmuş olduğumuz yeni markamız DEZ TRAVEL olarak sizlere daha iyi hizmet sunmaya devam ediyoruz.

DEZ TRAVEL İNEGÖL´DE HİZMETE BAŞLADI

UÇAK BİLETİ

Ücretleri seyahatimizin büyük bir bölümünü kapsıyor. Uygun uçak bileti bulma yeteneğimizi geliştirirsek eğer, seyahat bütçesini hafifletebiliriz.

Uçak biletlerinde genellikle harflerle belirtilen sınıflar vardır. Her sınıfın 9 kişi kapasitesi ve her sınıfın ayrı fiyatı vardır. O kapasite dolduğunda bir sonraki sınıf satışa açılır ve o sınıfın biletleri bir önceki sınıftan daha pahalıdır. 

ERKEN REZERVASYON YAPIN

Havayolları uçaklarda sadece sınırlı sayıdaki koltukları daha düşük fiyattan satarlar. Koltuklar biterse, fiyatlar yükselir! Havayolundan ucuz uçak bileti almanın en önemli sırrı erken rezervasyon yapmaktır. Vizeli uçuş gerçekleştireceğiniz ülkelerde başvuru yaptırdığınız esnada programı da belirleyip erken rezervasyon alırsanız daha ucuza uçma şansınız artacaktır

HAFTA İÇİ UÇUŞLARI DAHA UCUZDUR

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri hareketli uçuşlar hafta sonu uçuşlarına göre az dolu olduğundan daha ucuz fiyatlı olabilir. Bu uçuşlardan daha ucuz uçak bileti alma şansınız yüksektir.

DÖNÜŞ KAPALI BİLETLER

Gidiş-geliş tarihleri belli olan uçak biletleri daha ucuz uçak bileti bulma şansınızı arttıracaktır. Bilet satın alırken kesin dönüş tarihinizi belirleyerek uçak bileti satın alırsanız daha ucuz uçak bileti bulma şansınız artar. Nadiren de olsa gideceğiniz ülkenin kalma kuralından kaynaklı gidiş ayrı dönüş ayrı bilet almanız daha uygun olabilir. Rezervasyon alırken iki yönü de kontrol ettirmeniz avantajınıza olacaktır.

SEYAHAT TARİHİ ESNEKLİĞİ

Eğer seyahat tarihiniz esnek ise uçuş araması yaparken alternatif tarihleri de aramanız faydalı olacaktır. Bazı hava yollarında sadece seçtiğiniz tarih için fiyat yüksek olabilir veya seçtiğiniz tarihte değil de, o haftanın farklı tarihlerinde hatta bir sonraki veya bir önceki günde ucuz uçak bileti bulma şansınız daha yüksek olabilir.

Bayramlar, yılbaşı tatilleri, resmi tatiller, fuar dönemleri, hafta sonları uçaklar çabuk dolduğundan diğer tarihlere göre daha pahalı olacağını unutmayın. Seyahatlerinizde havaalanlarındaki yoğunluğu göz önünde bulundurarak; yurtdışı seyahatlerinizde uçuşunuzdan 2 saat önce, yurt için seyahatlerinizde uçuşunuzdan 1 saat önce alanda olmaya dikkat edin.

VİZE İŞLEMLERİ

Vize başvurusu yaparken genel kural, kişinin başvuruyu şahsen yapmasıdır. Schengen ülkeleri yasasına göre, vize hangi elçilikten alınırsa ilk olarak o ülke kapısından giriş yapılması gerektiğini unutmayın. Özellikle ilk defa Schengen vizesi başvurusu yapacakların bu kurala mutlaka uymaları gerekiyor. Kendilerinden almadığınız ve o vizeyle de ilk defa kendi ülkelerine uçuyorsanız, girişte sorun yaşayabilirsiniz.Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına özengöstermelisiniz. Çoğu ülke 6 aydan az süresi kalmış pasaporta vize vermez. Vize almış olsanız dahi sınırıgeçme garantisi yoktur.Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi, havalimanında veya sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır. Multiple vize alarak, gitmek istediğiniz ülke için bir çok giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Single vize ise sadece tek seferlik giriş çıkış imkanı sağlar.

Vize başvurusunda istenen evraklar mutlaka ama mutlakta eksiksiz olarak hazırlanmalı. Hasar görmüş, tahrif edilmiş, okunamayan veya sahte belgelerle başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur.

Mülakat sırasında kullanacağınız beden diline dikkat edin. Çok heyecanlı, korkak, ürkek bir tavır sergilemeyin. Bu hakkınızda negatif  bir izlenim yaratır. Rahat olmaya çalışın. Mülakat esnasında, sorular soran yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır. Vize evraklarınızı inceleyen elçilik memuru, bu sırada birkaç soru soracaktır. Vize başvurusunda sorulan sorular, aslında sizin tavrınızı, niyetinizi anlamak için yapılan bir mülakattır. Mülakat sırasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir. Asla ama asla yalan söylemeyin. Sorulara mümkün olduğu kadar kısa ve net cevaplar verin, uzatmayın. Size sorulmadıkça, gereksiz şeyleri cümlelerinize eklemeyin, detaylara hiç girmeyin. Gireceğiniz her detay veya konudan uzaklaşıp anlatacağınız her şey, mülakat yapana, yeni ve farklı sorular sorması için verilen bir fırsattır.

KONAKLAMA

İş seyahatı, toplantı için başka şehirlere farklı ülkelere gitmek durumunda kaldığınızda zor bir seçimdir doğru oteli bulabilmek. Kısa bir süre bile olsa rahat ve konforlu hizmet hepimizin beklentisi. Otel seçimlerinde seyahat gerçekleştireceğiniz bölgelere yakın, bilinen zincir otelleri seçmeye çalışın. Seyahat gerçekleştireceğiniz bölgelerdeki oteller hakkında acentanızdan ve  daha önce seyahat gerçekleştirmiş, çevrenizdeki insanlardan bilgi edinin. Ziyaretinizin tarihinde bir etkinlik olup olmadığına dikkat etmekte fayda var. gideceğiniz bölgede bir fuar varsa otel fiyatlarında büyük artış olabiliyor, alternatif otel seçeneklerini kontrol edin. Otele geç girişlerinizi mutlaka gitmeden önce otele bildirin ve otel konaklama belgenizi yanınınız da bulundurmaya özen gösterin.