DUBAi’YE iNEGÖL DOKUNUŞU

DUBAi’YE iNEGÖL DOKUNUŞU

Dubai’nin lüks restoranları arasında öne çıkan ve Downtown bölgesinde yer alan August Restaurant hem mevcut işletmesi hem de Abu Dhabi’de açılması planlanan yeni şubesinin iç mimari tasarımı için İç Mimar Çağıl Duman ile iş birliğine imza attı. Projede İnegöl mobilyasının ince işçiliği ve zarafetini yansıtan detayları öne çıkacak.

Mobilyasıyla adını dünyaya duyuran İnegöl’de bu sektöre bağlı olarak farklı alanlarda da gelişim sürüyor. Özel tasarımların ve mimarinin ön plana çıktığı dönemde, İnegöl’ün iç mimarları da İnegöl Mobilyasının gücüyle adını duyurmaya başladı. Bu kapsamda son olarak İç Mimar Çağıl Duman, Dubai’de yaptığı iş birliğiyle dikkat çekti.  Dubai’nin lüks restoranları arasında öne çıkan ve Downtown bölgesinde yer alan August Restaurant hem mevcut işletmesi hem de Abu Dhabi’de açılması planlanan yeni şubesinin iç mimari tasarımı için İç Mimar Çağıl Duman ile iş birliğine imza attı.


İNEGÖL MOBİLYASININ İNCE İŞÇİLİĞİ VE ZARAFETİNİ YANSITAN DETAYLAR YER ALACAK
İşletme, tavsiye üzerine ulaştığı İç Mimar Çağıl Duman’ı Dubai’ye davet ederek 1200 metrekarelik geniş bir alanı kapsayan mimari projeyi yürütmesi için sorumluluk verdi. İç mekan tasarımı konusunda geniş bir deneyime sahip olan Duman, projede İnegöl mobilyasının ince işçiliği ve zarafetini yansıtan detayları öne çıkaracaklarını söyledi. Mobilyanın doğal malzeme kullanımı, estetik çizgisi ve el işçiliğine dayalı güçlü geçmişinin projeye hem geleneksel hem de modern bir dokunuş kazandıracağını ifade eden Çağıl Duman, tasarımın sadece görsel bir unsur olmaktan çok, bir mekanın ruhunu yansıtan ve kullanıcı deneyimini şekillendiren temel bir bileşen olduğunu vurguladı. Duman, “Tasarım bir restoranın ya da mekanın kimliğini oluştururken, hem işlevselliği hem de estetik anlayışı bir araya getiren çok yönlü bir süreç aynı zamanda. Başarılı bir tasarım, ziyaretçilerin sadece mekana adım atmalarını değil, aynı zamanda o mekanda zaman geçirmekten keyif almalarını sağlayan bir atmosfer yaratır. Bu projede de hedefimiz tam olarak bu. İnegöl mobilyasının zamansız şıklığı ve inceliği ile Dubai’nin kozmopolit yapısını harmanlayarak, işletmenin marka kimliğini ve prestijini güçlendiren bir mekan tasarlamayı amaçlıyoruz” dedi.


Proje boyunca mobilya seçiminden aydınlatma unsurlarına, mekanın renk paletinden dokularına kadar her detayın titizlikle ele alınarak kullanıcıların duyusal deneyimlerine hitap eden bir tasarım dili oluşturulduğunu ifade eden İç Mimar Çağıl Duman, “Tasarım yalnızca gözle algılanan bir unsur değil. Aynı zamanda dokunma, koku ve ses gibi diğer duyulara da hitap etmesi gerekiyor. Özellikle İnegöl Mobilyasının doğal dokuları ve ustalıkla işlenmiş detayları, mekanı daha sıcak, samimi ve davetkar kılan bir atmosfer yaratıyor. Bu anlayış, mekanın müşterilerine sunduğu deneyimi daha unutulmaz kılarken, işletmenin kimliği ile bütünleşik bir alan yaratılmasına da olanak tanıyor” diye konuştu.


İNEGÖL MOBİLYASININ BİLİNİRLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK
Çağıl Duman’ın tasarım felsefesi, mekânsal tasarımın markalaşma süreçlerine katkısını da gözler önüne seriyor. Bir işletmenin iç tasarımı, sadece estetik bir görünüm sağlamakla kalmaz, aynı zamanda işletmenin değerlerini, vizyonunu ve müşteri kitlesine yönelik mesajını güçlü bir şekilde ileten bir araç haline gelir. Bu bağlamda, Agus Restaurant’ın mimari tasarımında tercih edilen İnegöl Mobilyasının kullanımı hem mekana zarafet katarken hem de işletmenin köklü ve güvenilir bir imaj sunmasına yardımcı olacak. Duman, projeyi tamamladıklarında, ortaya çıkacak olan mekanın sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı deneyimi sunacağını belirterek; “Sonuç olarak, Dubai gibi uluslararası bir metropolde gerçekleştirilecek bu proje hem İnegöl mobilyasının dünya çapındaki bilinirliğine katkı sağlayacak hem de Çağıl Duman’ın tasarım felsefesini yansıtan, detaylara verilen önemle fark yaratan bir mekan olarak öne çıkacak” ifadelerinde bulundu.


 



Anahtar Kelimeler: DUBAi’ iNEGÖL DOKUNUŞU