DÜNYANIN MOBİLYASINI ÜRETEN ŞEHİR; İNEGÖL

500 yılı aşkın süredir ahşabı işleyip sanata dönüştüren ve son 80 yıldır mobilya üretimiyle şehir olarak bir marka haline gelen İnegöl’de 51. MODEF EXPO Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı 1-5 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Tarih: 27.09.2024 10:12
DÜNYANIN MOBİLYASINI ÜRETEN ŞEHİR; İNEGÖL

TÜRKİYE’DE MOBİLYANIN BAŞKENTİ İNEGÖL
1,5 milyar dolar ihracatının 822 milyon dolarını mobilya sektöründen elde eden İnegöl, aynı zamanda Türkiye’nin mobilya ihracatının da yüzde 21’ini karşılıyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehrin mobilya sektöründe öncü ve marka değere sahip olduğunu kaydederek; “İnegöl, sahip olduğu tecrübe, üretim kapasitesi ve kalitesiyle Türkiye’nin Mobilya Başkentidir” dedi.

MOBİLYA DEYİNCE İNEGÖL
500 yıl önce Osmanlı donanmasına kürek üreten şehrin kendini geliştirip bugün dünyanın tanıdığı bir mobilya şehri markasına evrildiğini kaydeden Başkan Taban, “Bugün hem Türkiye’de hem dünyada; mobilya deyince İnegöl, İnegöl deyince mobilya geliyor akıllara. Bu başarı 80 yılı aşkın süredir mobilya üreten, her evde bir mobilya ustası bulunan şehrimizin topyekun başarısıdır.”

Ahşabın sanata dönüştüğü şehir, Türkiye’nin Mobilya Başkenti İnegöl yeni bir mobilya şölenine hazır. Yarım asırlık fuar tecrübesiyle MODEF tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenecek Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı MODEF EXPO 2024, 01-05 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Sadece Türkiye değil, dünyanın takip ettiği bu fuar ile İnegöl Mobilyasının yeni sezon ürünleri vitrine çıkacak. İnegöl mobilya sektörü bu fuar ile yeni bir hikaye yazmaya hazırlanırken, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da “Neden İnegöl Mobilyası?” sorusuna yanıt verdi. Başkan Taban, İnegöl Mobilyasını tüm yönleriyle anlattığı açıklamasında şehrin dünyada bir marka haline geldiğine vurgu yaptı.


İNEGÖL, DÜNYANIN MOBİLYASINI ÜRETİYOR
İnegöl Mobilyasının hem yurt içinde hem yurt dışında bir marka haline geldiğini kaydeden Başkan Alper Taban, “Bu şehir bugünlere kolay gelmedi. 1500’lü yıllarda Osmanlı donanmasına kürek üretirken, gelinen noktada dünyaya mobilya üretmeye başladı. 1940’lı yıllarda ahşap işçiliğinin mobilyaya evrilmesiyle başlayan serüvende, özellikle son 20 yılda ihracata yönelik atılımlarla İnegöl Mobilyası kalitesi dünyaya yayıldı. İnegöl 1,5 milyar dolar ihracat yapan bir şehir. 2023 yılı toplam dış ticaret hacmi ise 1,8 milyar dolar. Mobilya sektörü de 822 milyon dolar ile ihracatta ilk sırada. İnegöl mobilya sektöründe Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 21’ini karşılıyor. Neden İnegöl Mobilyası sorusunun öncelikli cevabı aslında bu. İnegöl Mobilyasını tüm dünya tercih ediyor” dedi.

SEKTÖRDE ÖNCÜ
İnegöl’ün vizyon sahibi ve ufku geniş üreticilere sahip olduğunu dile getiren Başkan Taban, “İnegöllü üreticilerimiz dünyayı takip ediyor. Nerede bir fuar varsa, orada İnegöl Mobilyası veya İnegöl Mobilyasının bir temsilcisi vardır. Aynı şekilde yılda 2 defa şehirde mobilya fuarı organizasyonu yapılıyor. Dolayısıyla mobilyanın trendini bu şehir belirliyor. Sektörde öncü olması nedeniyle İnegöl Mobilyası tercih edilmeli” diye konuştu.


KENDİ İLE YARIŞAN ŞEHİR
Taban, İnegöl’ün bir özelliğinin de asla yerinde saymayı sevmeyen bir şehir olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Bu şehirde herkes, her gün bir adım daha ileriyi hedefler. Mobilya sektöründe de sürekli gelişim, değişim ve yenilenme var. Bu da kaliteyi getiriyor. Neden İnegöl Mobilyası sorusunun yanıtlarından biri de işte bu kalite. Aynı zamanda geçmişten bu yana ticaret şehri olan İnegöl, ticari bir güvene sahip. Bu şehrin mayasında ticaret var. Tüm bu unsurlara coğrafi avantajları da ekleyebiliriz. İnegöl aynı zamanda güçlü bir lojistik ağının ortasında. Asya ve Avrupa’ya ulaşımı kolay olan bir şehir. Bugün Türkiye’nin 81 vilayetiyle birlikte Avrupa ülkelerine günlük giden nakliye imkanı var. Aynı şekilde Asya ülkeleri zaten İnegöl Mobilyasının önemli pazarlarından biri. Bu da İnegöl Mobilyasının tercih edilmesinde önemli paya sahip.”


 


Çilek'ten 375 Milyon Dolar İhracat

DÜNYANIN MOBİLYASINI ÜRETEN ŞEHİR; İNEGÖL

DUBAi’YE iNEGÖL DOKUNUŞU

ÖZGÜN TASARIMLARI VE LOJİSTİK AVANTAJIYLA DÜNYANIN TERCİHİ

Çilek'in Özgün Tasarımları Fuarda Yoğun İlgi Gördü

İnegöl’de Mobilya Şölenine Hazır mısınız?

İnkutsan'dan İnegölspor'a Sponsorluk Desteği

Festivali Başlıyor! Mobiliyum AVM'ye Nasıl Gidilir?

OFİSHCI'DEN İNEGÖLSPORA SPONSORLUK

Nill's Mobilya, Romanya'da

Türkiye'nin En Büyük Mobilya Festivali İnegöl'de Başlıyor!

MODEF Expo Hazırlıklarında Sona Gelindi

GÜNEY AFRİKA'DA YENİ MAĞAZA

Mobilyacılar INTERMOB Fuarını Gezdi

İTSO İnegöl’ü Amerika’ya Taşıyor

UĞURDAĞ: Vergi yükü oluşturmayacak şekilde düzenlenmesini bekliyoruz

Schnitzer Amerika'da Dünya'nın En Büyük Makine Fuarında Türkiye'yi Temsil Etti

VAROL AYDIN PAZARLAMACILAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Çilek Mobilya Fark Oluşturmaya Devam Ediyor

İMASKOP hayata geçiyor

Saloni CEO'su Haluk Özbek'ten Piyasa Analizi ve Tedarikçiye Çağrı

İNEGÖL TİCARETİNDE GÜÇ BİRLİĞİ

Saloni Norveç'te mağaza açtı

İnegöl Mobilyasında Durgunluk! Satışlar Ciddi Oranlarda Azaldı

MOBİLYACILAR ODASINDAN AŞURE İKRAMI

Nesto Makina Brezilya'da İnegöl'ü Temsil Ediyor

İmaskopta Başvurular Yeniden Başlıyor

Çilek Mağazaları Dünyanın 50'den Fazla Ülkesinde

İnegöl'ün İhracatçıları Harç Zammına Tepkili!

İnegöl Mobilyası Hakkında Her Şey

Yükleniyor