En büyük duvar faizdir

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ?Faizsiz ve değerlerimize uygun alternatif finans modellerini bir an önce hayata geçirmeliyiz.?dedi.

En büyük duvar faizdir

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu MÜSİAD´ın yeni yapılan Genel Merkezine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler. Gezide MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile istişarelerde bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan İnegöl´ün Dış Ticaret rakamları hakkında MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan´a bilgiler veren MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel, ?Öncelikle büyüyen Türkiye´nin yüz akı MÜSİAD´ın yeni genel merkez binasının hayırlı olması temenni ediyorum. İnegöl olarak çalışmaları devam eden MÜSİAD evleri projesi, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortaklaşa yapılan ?Sıfır Atık? projesini kapsayan Oyuncak Tasarım Yarışması için çalışmalarımız var. İnegöl´ün lokomotif sektörü Mobilya´nın dışında özellikle tarım sektöründe de İnegöl oldukça verimli bir şehirdir. MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak henüz çalışmalarına yeni başladık, hedefimiz MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak tarım sektörüne yönelik bir kooperatif kurarak İnegöl tarım ürünlerinin ihracatına yönelik hedefimiz var.  İnegöl olarak MÜSİAD Genel Merkezimizi her zaman yanımızda gördük bundan sonrada göreceğimize eminiz, bizleri kabul ettiğiniz için teşekkürlerimizi sunarız? diyerek sözlerine son verdi.

İnegöl MÜSİAD´ımız için her zaman özel bir yeri olan şubemizdir

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, ?İnegöl Şubemizin ziyareti bizleri memnun etmiştir, İnegöl MÜSİAD´ımız için her zaman özel bir yeri olan şubemizdir. Türkiye´de kurulan ilk ilçe şubesidir. Çalışmalarıyla, ekonomiye katkılarıyla, İnegöl şubemiz önemli işler yapmaktadır. Yeni Genel Merkez binamızın yapımında İnegöl şubemizin de önemli katkıları olmuştur. Burası sizlerin evidir. Bu katkılarınız için bir kez daha İnegöl şubemize, yönetim kurulu nezdinde teşekkürlerimi sunuyorum. Genel Merkez olarak İnegöl şubemizin yapacağı projelere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Bizler MÜSİAD olarak döviz sıkıntısından sonra özellikle bu Ülkenin İhracat´a olabildiğince ağırlık vermesi gerektiğini gördük. Krizleri fırsatlara çevirmeliyiz, işimize yatırım yapmalıyız, ayağımızı yorgana göre uzatmalıyız. Yeni pazarlar noktasında çalışma yapıyoruz, Genel Merkezimizde bu bilgiler mevcuttur, hedef pazar belirleyip bu Ülkelere gitmeliyiz, bu Ülkeler ile ticaret yapmalı ihracat yapmalıyız? dedi.

İş İnsanlarının Önündeki En Büyük Duvar Faizdir

Konuşmasına devam eden Kaan, ?Büyük emeklerle birikim yapan ve bu birikimini yatırıma dönüştürmek isteyen iş insanlarının önündeki en büyük duvar faizdir. Yeni bir iş kurmak ya da mevcut işinin kapasitesini artırmak isteyen iş insanımız, halis niyetle yola çıkıyor, fakat kendini bir faiz ve katlanan borç silsilesinin içinde buluyor. Bu hem işin bereketini kaçırıyor, hem de kazancın sürdürülebilir olmasını engelliyor. Türkiye´de özel sektörün faydalandığı uzun vadeli kredi borcunun son yıllarda çok hızlı bir şekilde arttığını görüyoruz. Bu borcun büyük bir kısmı bankalar ve banka dışı finans kuruluşları tarafından sağlanıyor. Göreve geldiğimiz ilk günden beri her fırsatta ifade ediyoruz; faizsiz ve değerlerimize uygun alternatif finans modellerini bir an önce hayata geçirmeliyiz. Bu modelleri yaygınlaştırmalı ve bunun için de daha çok anlatmalı, tanıtmalıyız." diye konuştu.

Yeni yatırımların önünü açıyoruz

MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı ile yardımlaşma kültürünü kurumsallaştırdıklarını dile getiren Kaan, "Bu sayede hem tüccarımızın omuzlarındaki faiz yükünü alıyoruz hem de kazancımızın bereketini artırarak, yeni yatırımların önünü açıyoruz. Sandığımız, iki ayrı fondan oluşuyor; Karz-ı Hasen Fonu ve Sosyal Yardım Fonu. Karz-ı Hasen Fonu, sandık üyelerinden toplanan aidat ve gelirlerin yüzde 70´ini içeriyor. Talepte bulunan ve ihtiyacı onaylanan üyemizin, kısa vadeli borç ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Sosyal Yardım Fonu da üyelere veya üyenin ölümü halinde eş ve çocuklarına karşılıksız olarak verilen yardımları kapsıyor. Geliri ise sandıktan aktarılacak miktarlardan ve yapılan şartlı bağışlardan oluşuyor" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel ziyaret anısına MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan´a plaket takdim etti.



Anahtar Kelimeler: büyük duvar faizdir