ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN MASKELERİ İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN

İnegöl Belediyesi, normalleşme süreciyle birlikte hizmet vermeye başlayan rehabilitasyon merkezlerinde öğretmenler ve engelli öğrencilerin kullanacağı maskeleri rehabilitasyon merkezi yöneticilerine teslim etti.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN MASKELERİ İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN

Pandemi sürecinde maske üretimi konusunda ortaya koyduğu başarıyla dikkat çeken İnegöl Belediyesi, her alanda maske desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar 1 milyonu aşkın maske üretilerek vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılırken, normalleşme süreciyle beraber yeniden hizmet vermeye başlayan rehabilitasyon merkezlerinde engelli öğrenciler tarafından kullanılmak üzere maskeler rehabilitasyon merkezi yöneticilerine teslim edildi.

Belediye Başkanı Alper Taban ile Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa tarafından İNESMEK maske üretim atölyelerinde rehabilitasyon merkezleri yöneticileri ağırlandı. Burada hem maske üretim tesisi gezilerek incelendi hem de engelli öğrenciler için hazırlanan maskeler teslim edildi.

HEDEF 2 MİLYON MASKE

Maske teslimi sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Pandemi sürecinde maskenin önemini bir kez daha anladık. Üretimi orta ve uzun vadede devam ettirme zorunluluğunu görmüştük. Aşağı yukarı 2 milyon hedefiyle malzeme tedariklerimizi de yaparak farklı versiyonlarda maskeleri üretmeye devam ediyoruz. 1 milyonu aştık şuanda. Bu süreç devam ettikçe ve vatandaşımızın maske ihtiyacı oldukça bizler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

MASKE ÜRETİMİ SÜRECEK

Eski normale dönene kadar maske üretiminin süreceğini de vurgulayan Taban, “Bir taraftan yetişkinlerimize maskeler yaptık, çocuklarımız yaptık, İnegölspor’umuz için özel maskeler yaptık derken arkadaşlarımız farklı maske çeşitleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Kendileri tamamen bu konuyla yatıp kalkıyorlar. Yeni normal sürecinde artık rehabilitasyon merkezlerimiz de faaliyete başlıyor. Orada çocuklarımızın, hocalarımızın ve yöneticilerimizin kendilerini korumaları adına onlara da maske teminini sağladık. Daha önce de farklı farklı kurumlarımıza destek olmaya çalıştık. Bu işi şöyle önemsiyoruz; halk sağlığının korunması, vatandaşın ekonomik faaliyetlerini sürdürmesi, normal yaşamın devam etmesi önemli. Hayat tamamen durmadan bizim alacağımız tedbirler ve önlemlerle istediğimiz şekliyle devam etmesi gereken ve bizler de buna katkı vermiş oluyoruz. İnşallah hiç maskeye ihtiyacımız olmadığı günlere hep birlikte kavuşalım” açıklamalarında bulundu.

BELEDİYEMİZ HER AN YANIMIZDA OLDU

Maskeleri teslim alan Altunkalp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Ayhan Altunsoy ise “Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri olarak İnegöl’de uzun yıllardır faaliyet gösteren kurumlarız. İnegöl Belediyemizin de özel gereksinimli çocuklarımıza katkı ve destekleri oldu. Bu noktada tabi bir pandemi süreci de geçirdik. Çocuklarımızın kimisinin kronik rahatsızlığı var, kimisi bedensel engelli, kimilerinde öz bakım ve zihinsel yeterlilikler var. Aileler de bu noktada koruyucu malzemelere ulaşmada zorluklar yaşayabiliyorlar. Ama bu noktada belediyemiz ilk andan bu yana katkı verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz tüm engelli çocuklarımız ve aileleri adına. Burada güzel bir üretim tesisi var” dedi.