Engelsiz yaşam için spor zamanı

Türkiye’de pandeminin ilk görüldüğü günden bu yana normalden daha fazla zorluk yaşayarak süreci geçiren engelliler ve aileleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan organizasyonla açık havada spor yapma imkanı buldu.

Engelsiz yaşam için spor zamanı

BURSA –Türkiye’de pandeminin ilk görüldüğü günden bu yana normalden daha fazla zorluk yaşayarak süreci geçiren engelliler ve aileleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan organizasyonla açık havada spor yapma imkanı buldu.

Korona virüsle mücadele konusunda ilk günden itibaren gerekli tedbirleri alarak vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, son bir yıldır günlük yaşamları olumsuz etkilenen engelli bireyler ve aileleri için anlamlı bir etkinliği başlattı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda planlanan proje kapsamında Hüdavendigar Kent Parkı’nda engelliler için özel spor alanı oluşturuldu. Fiziksel aktivitelerinin arttırılması, enerjilerini harcamaları ve tekrar sosyalleşebilmeleri amacıyla oluşturulan alanda, engelli bireyler uzman eğitmenler işliğinde tenis, koşu, mini golf, dans gibi aktivitelere katıldı. Mart ayından bu yana zorlu süreci daha büyük zorluklarla geçirdiklerini anlatan engelli aileleri, çocuklarının enerjilerini atmaları için evin içinde kendilerine göre çözüm ürettiklerini ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen aileler, bu tür projelerin devamlı olmasını istedi. Etkinliğe katılan aileler, engelli bireylerin ailelerine de seslenerek çocuklarını spor aktivitelerine getirmelerini tavsiye etti.

Alanında en iyi eğitmenlerle birlikte başlayan etkinlikler Salı ve Perşembe günleri saat 11.00 – 12.00 arasında Hüdavendigar Kent Parkı’nda, Çarşamba ve Perşembe günleri de aynı saatlerde Merinos Park’ta yapılacak.



Anahtar Kelimeler: Engelsiz yaşam zamanı