ESKİ İNEGÖL KAYMAKAMI MERKEZE ÇEKİLDİ!

Sağlık çalışanlarıyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olan eski İnegöl Kaymakamı ve Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş, yeni kararnameye göre merkeze çekildi.

ESKİ İNEGÖL KAYMAKAMI MERKEZE ÇEKİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, 41 ilin valisi değişirken, sağlık çalışanlarıyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olan eski İnegöl Kaymakamı ve Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın da aralarında bulunduğu 17 Vali merkeze alındı.

Vali Bektaş ne demişti?

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş merkeze çekildi. Vali Bektaş, Nisan ayında düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarıyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirilmişti. Vali Bektaş "Her türlü tedbir alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık." demişti.

MERKEZE ÇEKİLEN VALİLER NE İŞ YAPAR?
Aslında merkeze çekilmek pasife alınmak demektir. Merkez Valiliği diye tabir edilen yer içişleri bakanlığında bulunur. Sadece birkaç masa ve sandalyeden oluşan ofise uğrama zorunlulukları da bulunmuyor. Başka herhangi bir görevle sorumlu tutulma durumları da bulunmuyor. Merkeze alınan valilerin özlük haklarına dokunulmuyor ve maaşları aynen devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: İNEGÖL KAYMAKAMI MERKEZE ÇEKİLDİ!