Esnafı Yurtdışına Açacak Yeni Eylem Planı Geliyor

Ticaret Bakanı Pekcan, düzenlediği basın toplantısında KOBİ´ler için ?Esnaf ve Sanatkarlar Stratejisi ve Eylem Planı´nı hazırladıklarını bildirdi.

Esnafı Yurtdışına Açacak Yeni Eylem Planı Geliyor

?Esnafı yurtdışına açmak için Ur-Ge desteklerinden faydalanmalarını sağlayacağız, onları küresel ticarete hazırlayacağız.? diyen Pekcan, şöyle devam etti: ?Finansmana ve uluslararası pazarlara erişimin kolaylaştırılarak esnafın ihracat potansiyelinin ve rekabet gücünün artırılmasını hedefliyoruz. Diğer taraftan yenilikçiliğin özendirilerek esnafın dijital dönüşümünün sağlanmasını da istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızı yurtdışına açmak ve ihracat ailemizin birer üyesi haline getirmek için Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) desteklerimizden istifade etmelerini sağlayacağız. Bu konuda mevzuat değişikliği çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz.?

Eğitimler Aralıkta Başlıyor

Bakan Pekcan, şöyle devam etti: ?Esnafımıza ihracata yönelik eğitimler vereceğiz ve yurtdışı pazarlara ilişkin ihtiyaç duyacakları danışmanlık hizmetlerini sağlayacağız. İlk eğitimimiz de aralıkta birlikler bünyesinde görevli personele verilecek.? Kadın esnafa yönelik bir araştırma yapıldığını belirten Pekcan, ?Kadınların daha iyi şartlarda çalışabilmesi için uygulamalar hayata geçirilecek. Kadın esnaf sayısını artıracağız? dedi.