GÜNEY KESTANE BETON YOL İLE TOZDAN KURTULUYOR

İnegöl Belediyesi, Güney Kestane Mahallesinde 1100 metre uzunluğundaki toprak yolu beton yol ile kaplıyor. 160 bin TL değerindeki çalışma hummalı şekilde sürerken, Belediye Başkanı Alper Taban çalışmayı yerinde inceledi.

GÜNEY KESTANE BETON YOL İLE TOZDAN KURTULUYOR

Yaz aylarıyla beraber yapım çalışmalarına hız veren İnegöl Belediyesi, Güney Kestane Mahallesinde 1100 metre uzunluğundaki yolu beton yol ile kaplıyor. Aşırı eğimli olan toprak yolda parke taşı ve asfalt uygun görülmediği için beton yol uygulaması tercih edilirken, bu çalışmayla bölge yazın toz kışın çamurdan kurtulmuş olacak.

 

GÜNEY KESTANE DEĞERLİ BİR KÖYÜMÜZ

1 greyder, 1 kazıcı yükleyici ve 5 kamyon ile hummalı şekilde devam eden çalışmaları, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Taban, inceleme sonrası bir açıklama da yaparak “Bugün Güney Kestane Mahallemizdeyiz. Kıymetli yöneticilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla beton yol yapımıyla ilgili çalışmalarımızı yerinde görelim istedik. Köyümüz çok değerli bir köy. Güney Kestane köyümüz 93 harbiyle birlikte Kafkaslardan göç eden vatandaşlarımız burada mukimler. İnegöl’ün en güneyindeki köy olmasından dolayı Güney ve kestanenin bol olmasından dolayı bu ismi almış. İlçe merkezimize 29 kilometre uzaklıkta ve toplamda da 1403 hektarlık alanda kurulu. Nüfusu 2019 verilerine göre 90” dedi.

 

Çalışma hakkında da bilgi veren Taban, “Burada yağışlarla beraber ormandan gelen sularla yol bozuluyor. Her sene bu yolların bakım ve kontrolü yapılmak zorunda. O esnada da vatandaşlarımız burada zorluk ve güçlükler yaşamakta. Burada eğimler de fazlaca. Dolayısıyla bölgede parke taşı ve asfalt uygulaması aslında çok da uygun olmadığından, teknik arkadaşlarımızın da öngörüsüyle beton yol uygulamasını burada hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 1100 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde bir çalışma yapılıyor. Arkadaşlarımız çalışmayı en kısa sürede hayata geçirecekler. Uygulamanın yaklaşık maliyeti ise 160 bin TL. Bölgedeki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Burada ikamet eden vatandaşlarımızın huzurlu ve konforlu şekilde hayatını sürdürmesi için bizler de eksiklerimizi tamamlayacağız. En güzel şekilde arazilerin sulanması, beraberinde yol ve altyapı konforunun sağlanmasını hızlı şekilde hayata geçireceğiz. Bölgede sulamayla ilgili gölet çalışması da tamamlandı. Bu yıl sulama başladı. Tüm çalışmalar hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.



Anahtar Kelimeler: GÜNEY KESTANE BETON TOZDAN KURTULUYOR