Hedef: 2022 sonunda iç piyasada 100 Milyar TL’lik satış yapmak

Hedef: 2022 sonunda iç piyasada 100 Milyar TL’lik satış yapmak

Mobilyada Yüzde 8 İndirim Uygulaması Düğün Sezonunda Etkisini Gösterecek

Hedef: 2022 sonunda iç piyasada 100 Milyar TL’lik satış yapmak

İhracat tablosuyla Türkiye’nin dış ticaret fazlası veren sektörleri arasında gelen ve Ocak 2022’de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artışla 325,5 milyon dolarlık dış satım gerçekleştiren mobilya sektöründe, Şubat ayında ise 312 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.  İç piyasayı canlandırmak için atılan yüzde 8’lik indirimin etkilerinin ise Mart ayı sonunda görülmesi bekleniyor.

(MOSFED) Mobilya Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde ve (MOSDER) Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği ile birlikte federasyon üyesi 15 mobilya derneğinin destekleriyle başlatılan mobilyada yüzde 8 indirim kararı en çok evlilik hazırlığında olan çiftlerin yüzünü güldürdü.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Bahar sezonuna girişle birlikte mobilya alışverişlerinde ciddi bir talep artışı bekliyoruz. 1.500’e yakın markanın katılım sağladığı yüzde 8’lik bu büyük indirim şöleniyle birlikte şimdiden mağazalarımızda gözle görülür bir yoğunluk ve hareketlilik yaşanıyor. Bu kampanyanın yaratacağı etkiyi Mart ayı sonunda çok daha net göreceğiz” dedi.

Mustafa Balcı “Hedef: 2022 sonunda iç piyasada 100 Milyar TL’lik satış yapmak”

Pandeminin etkileriyle birlikte hem hammadde tedariğinden kaynaklı hem de üretimin tüm basamaklarını etkileyen ve geçtiğimiz yıldan beri kademe kademe devam eden fiyat artışlarının perakende ayağına da yansıdığını belirten MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Döviz piyasasındaki değişken kurlar nedeniyle de mobilya fiyatlarına periyodik olarak yapılan artışlarla birlikte kullanıcılar, mobilya alışverişlerini zamlı fiyatlardan yapmak durumunda kaldılar. Ancak indirimli satışlarla birlikte iç piyasada oluşacak canlılığın, yıl sonunda ulaşılmak istenen 100 Milyar TL’lik satış hedefi için çok büyük destek sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

MOSDER Başkanı: “Mobilya sektörü tek yürek oldu!”

Biz mobilya sanayinde hizmet veren sektör temsilcileri ve irili ufaklı binlerce üretici olarak her zaman ülkemiz için elimizi taşın altına koymayı bildik. Bugün devletimizle sektörümüz el ele vermiş ve vatandaşlarımız için yine muazzam bir çalışmaya imza atmıştır. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) olarak bizim de en büyük destekçilerinden olduğumuz, toplam 15 dernek ve 1.500 markanın katılımıyla birlikte başlattığımız “Birlikten Berekete Kazanan Türkiye” kampanyası ve yüzde 8 indirim uygulaması tüm milletimize hayırlı olsun. İç piyasamızın böyle bir atılıma çok ihtiyacı vardı” dedi.

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı son olarak Türkiye genelinde 1.500 firmanın bayilerini ziyaret edecek tüketicilerimiz yüzde 8 oranında indirimli fiyatlardan yararlanarak alışverişlerini yapabilecekler. Hem evindeki eşyaları yenileyecek olanlar hem de düğün hazırlığında olan çiftler için mobilya alışverişinde çok uygun bir dönemde bulunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.