İhracat İklim Endeksi Olumlu Sinyal Veriyor

Ekonomide ivmenin yukarı yönlü hareket ettiğini açıklayan Pekcan mayıs ayında yıllık bazda ihracatta düşüş olmasına rağmen, nisana göre toparlandığını söyledi.

İhracat İklim Endeksi Olumlu Sinyal Veriyor

İş ile İstişare Kurulu'nun 14'üncü toplantısı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Ekonomide ivmenin yukarı yönlü hareket ettiğini açıklayan Pekcan mayıs ayında yıllık bazda ihracatta düşüş olmasına rağmen, nisana göre toparlandığını söyledi. Pekcan “Önümüzdeki dönemde ihracatçı olduğumuz AB ülkelerinin yeniden toparlanmasını bekliyor, dünya genelinde kademeli bir normalleşmeye geçişin olacağını düşünüyoruz” dedi.

Pekcan, yurtdışı lojistik merkezleri çalışmasına da ağırlık vereceklerini belirterek, yeni dönemde artık hızlı teslimatların yapılabileceği lojistik merkezlerinin önem kazandığını, bu sebeple söz konusu çalışmayı hızlandıracaklarını söyledi. Pekcan, bu dönemde istişareye önem verdiklerini belirtti.

Şirket Kuruluşu Yüzde 100 Arttı

İş dünyasında ‘yeni normal’in ilk haftası iş trafiği normale döndü. 51 bin esnafın yeniden kepenk açtığı İstanbul’da ilk hafta şirket kuruluşları bir önceki haftaya göre yüzde 109 artarak 1.017’ye yükseldi. Geçen hafta İTO Çağrı Merkezi’ne ulaşan arama sayısı da yüzde 98 artarak 16 bini geçti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İlk hafta İTO’dan faaliyet belgesi talebi yüzde 65 arttı. İstanbul trafiği de iş yoğunluğuna döndü. Rakamlara yansıyan telafi ve toparlanma, daha birinci haftadan ‘nerede kalmıştık’ dedirtti” dedi.