Kamsan Sandalye firma yetkilisi Seyit Ali Akdemir, yoğun AR-GE çalışmaları sonucu hayata geçirdikleri ürünlerle Türkiye mobilyasının üzerinde bir çizgi yakaladıklarını ve yüzde 50 ihracat oranına ulaşmak istediklerini ifade etti.
Kamsan Sandalye firma yetkilisi Seyit Ali Akdemir, firma üretimleriyle ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
EPEY YOL KAT ETTİK
Firma ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Kamsan Sandalye firma yetkilisi Seyit Ali Akdemir, ?Kamsan olarak 2012´nin 6. ayından beri faaliyet gösteriyoruz. Kamuran Bey firmayı kurdu. O günden bu güne kadar ahşap mobilya ve sandalye olarak faaliyet gösteriyoruz. Kamsan, ileriye dönük, markalaşmayı hedefleyen, kurumsallaşmayı hedefleyen, kendi bünyesinde çözümleri sunabilecek bir firma haline gelmeye çalışıyor. Bu yolda epey bir yol kat ettik. Ağırlıklı olarak mobilyacılara yönelik ahşap sandalye üretiyoruz ama son 2 yıldır ahşap ürünler olarak ön plana çıktık, üst kademeli görünümlü ürünler üretiyoruz. AR-GE çalışmaları yaptık. Makine parkurunu artırdık, daha da ilerletmek istiyoruz.?
YÜZDE 50 İHRACAT ORANINI YAKALAMAK İSTİYORUZ
?Kamsan Sandalye olarak 2017´ye kadar mobilyacılara hizmet ettik. 2017´de İstanbul Mobilya Fuarına katıldık. İhracatçı müşterilerle tanıştık. Yeni ülkelere mal sevkiyatlarımız oldu. 2017 ve 2017´den sonrasına şöyle hedef koyuyoruz, 2017´nin 5. ayında mağaza açtık, üretimimizin yüzde 50´sine yakın ihracat odaklı üretmek istiyoruz. Yaklaşık yüzde 30-40 gibi mağazada ürün satabilirsek geri kalanı da eskiden kalan çalıştığımız büyük firmalara hizmet etmek istiyoruz. Asıl amacımız yüzde 50 ihracatı yakalamaktır.
TÜRKİYE MOBİLYACISI BUNA HAZIR DEĞİL
?Mağazalaşmamızdaki en temel nokta, yaptığımız ürünleri insanlara gösteremiyorduk. Kısıtlı bir şekilde mobilyacılara sergiliyorduk. Kâmuran Bey AR-GE konusunda bir deha diyebilirim. Çıkardığımız bu ürünler mobilyacı kategorisinin üzerinde kalıyor. Henüz Türkiye´deki mobilyacılar buna hazır değil. Bunu kendimiz son nihai tüketiciye ve proje işlerine ulaştırmak için böyle bir program yaptık. İstanbul fuar standımızla başladık. Fuar standımız çok güzel olmuştu. Standımız ve ürünlerimiz çok konuşuldu. Oradan ilham aldık.?
?KALİTELİ TÜRK MALI?
?Hem üretim konusunda hem de malzemeyi sevk etme konusunda en üst seviyede ürün kullanmak istiyoruz. Örneğin benim 2 adet sandalyemi 1 kartona atıyorum. Bazı insanlar karton deyip geçiyor, basit bir şey görüyor ama firmamdaki çalışanların ve bizlerin ürettikleri emek o kartonun içerisinde saklı olduğu için en üst kalite kullanmak zorundayım. Bunun gibi ince ve hassas detaylar, yaptığım ürünleri yurtdışında satıp ?kaliteli Türk malı´ dedirtmenin izinde gitmek istiyoruz. Yurtdışından bir ürün geliyor, insanlar bunu gözü kapalı alıyorlar. Türkiye´deki araç bozulma istatistiklerinde tamir olasılığı en düşük araçlar diye bir haber okudum, Japon arabaları en üst seviyede, ikinci ise Alman arabaları? Çok hoşuma gitti. Onları ülke üretmiyor, oradaki insanlar üretiyor. Ne yapıyor? Bir vücuda çalışıyor. Vücuda çalışırken hedefleri olan, basit düşünmeyen ve yaptığı malı hakkı ile yapan insanlardan meydana gelen bir ürün ortaya çıkmış oluyor. Onun adına da ülke ismi veriyor, Alman ürünü, Japon ürünü diyoruz. Biz de bunu yakalamak istiyoruz. Ürettiğimiz ve sattığımız ürünler hem dış ambalajı hem iç malzemesi olsun son derece kaliteli ürünler ve sorunsuz şekilde yapmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu gerçekleştireceğiz. Bu yıl mağazamızla beraber buna başladık. Kendi ürünümüzü göstermek istiyoruz. Kamsan Sandalye bu ürünleri üretiyor, böyle sevk ediyor diye lanse etmek istiyoruz? dedi.