İKİNCİ DALGA O İLDEN Mİ GELECEK? VİRÜSÜN YENİ MERKEZ ÜSSÜ..

Diyarbakırlı vatandaşlar kontrollü normalleşme sürecinde kurallara sıkı sıkıya bağlanmayınca vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandı. Önlemleri artıran yetkililerin, il genelinde dezenfekte çalışmaları başlattığı öğrenildi.

İKİNCİ DALGA O İLDEN Mİ GELECEK? VİRÜSÜN YENİ MERKEZ ÜSSÜ..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 11 Haziran itibariyle açıkladığı korona virüs tablosuna göre Türkiye’de şimdiye kadar 2 milyon 500 bin 890 test gerçekleştirirken, 174 bin  23 vaka tespit etti. 11 Mart'ta tespit edilen ilk vakadan bu yana 147 bin 860 Kovid-19 hastası iyileşti. Maalesef 4 bin 763 kişiyi ise korona virüs nedeniyle kaybettik. Yoğun bakımlarda ise 643 kişi tedavi görüyor.

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, İstanbul, Ankara ve İzmir'de vaka sayılarının azalmaya başladığını ancak Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi bir artışın olduğunu söylemişti. Kurallara uymayan Diyarbakır'dan sonra Eskişehir'de de mevsimlik bir işçide virüs tespit edilmesinin ardından 200 kişi karantinaya alınmıştı. Bu gelişmeler de gösteriyor ki eğer kurallara uyma konusundaki bu isteksizlik sürerse Türkiye'de korona virüsün yeni merkez üssünün Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu olacak.