İLK KEZ MODEF EXPO´DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Stone Design, Modef Expo 2019 için hazırladığı yeni modeli hakkında gazetemize ipuçları verdi. Lakşiri havasında olmasına rağmen her bütçeye uyacak model, ilk kez Modef Expo´da vitrinleri süsleyecek. Modelleri ve üretim kalitesiyle adından söz ettiren fir

İLK KEZ MODEF EXPO´DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

2 buçuk yıl önce girişimci Recep Kaya tarafından kurulan Stone Design, kısa sürede kaliteli üretimi ve inovatif modelleriyle mobilya sektöründe adından söz ettirir hale geldi. 1600 m2´lik tesisiyle aylık 220 takım üretim kapasitesi bulunan ve bugün hali hazırda 150 takım üretimi olan Stone Design´in başarılı girişimcisi Recep Kaya ile sektörü ve Stone Design´i konuştuk. Kaya, samimi açıklamalarında Modef Expo´ya özel hazırladıkları oturma grubu hakkında da ipuçları vererek iddialı olduklarını ifade etti.

 

14 YILLIK TECRÜBE STONE DESİNG´DE VÜCUT BULDU

Açıklamalarına kendisini tanıtarak başlayan Recep Kaya, evli ve 3 çocuk babası olduğunu dile getirdi. 2005 yılında İnegöl´e yerleştiğini ve 14 yıldır İnegöl´de mobilya sektörünün içerisinde olduğunu kaydeden Kaya, yaklaşık 2,5 yıl önce de daha önce farklı görevlerde çalıştığı firmalarda edindiği bilgi ve birikimleri kendi firmasında birleştirme kararı aldığını anlattı. Recep Kaya, bugün aylık 1600 m2´lik kapalı alanda sadece mobilya değil, sanat üreten bir firma olarak müşterilerine iyi hizmet sunmayı ilke edinen bir kuruluş olduklarını ifade etti.

 

AYLIK 220 TAKIM KAPASİTE

Firma olarak oturma grubu, salon takımı ve koltuk takımları üretimi yaptıklarını dile getiren Recep Kaya, ?Şuanda aylık 100-150 takım arasında üretimimiz var. Piyasanın durumuna göre aylık üretimimiz değişkenlik gösterebiliyor. Ancak tesisimiz aylık kapasitesi 220 takım? dedi.

 

HERKESİN BEĞENİSİNİ KAZANACAK BİR MODEL DOĞUYOR

İnegöl mobilyasının dünyaya açılan kapısı olan Modef Expo öncesi hummalı bir hazırlıkla özel bir ürün geliştirdiklerini belirterek bu fuarda iddialı olduklarını vurgulayan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Modef Expo öncesi uzun süredir üzerinde çalıştığımız, fuara özel hazırladığımız ve iddialı olduğumuz bir ürünümüz var. Gerçekten olmuş denilecek bir model üzerinde çalışıyoruz. Fuarda hazır olacak ve ilk kez Modef Expo´da sergilenecek bu modelimiz. Eminiz ki herkesin beğeneceği bir model olacak.?

 

UYGUN FİYATA ULTRA LÜKS

Sürpriz model hakkında ipuçları veren Kaya, son dönemlerde herkesin Lakşiri (ultra lüks-gösterişli)  ürün yapmaya başladığını hatırlattı. Ancak kendilerinin bu modelle lüks ve uygun fiyatı aynı anda müşteriye sunacaklarını dile getiren Recep Kaya, ?Biz öyle bir model yaptık ki hem lakşiri hem de halk tipi diyebiliriz. Yani bu ürünü ekonomik durumu çok yüksek olan bir insan da alabilecek, ekonomik geliri orta seviyede olan da alabilecek, ekonomik durumu orta seviyenin altında olan da alabilecek. Hem fiyatı oldukça makul olacak hem de yapılabilecek en Lakşiri ürün olacak. Hem gösterişli hem kullanışlı hem de uygun fiyatlı bir ürün olacak? diye konuştu.

 

Modef Expo´nun gözdesi olması beklenen bu üründe metal aksamın da atlanmadığını, ancak sadece metale bağlı bir dizayn da yapmadıklarını belirten Kaya, ?Son dönemlerde mobilyada metal ayak kullanımı oldukça fazla. Biz de metal aksamı aratmayacak kadar kullandık, aynı zamanda metalin görsel özelliklerine sahip farklı bir materyalle de ürünümüzü destekledik? ifadelerinde bulundu.

 

KÖŞE MODELİ DE ÜRETİLECEK

Recep Kaya, insanların köşe koltuk takımında farklı modeller bulmakta güçlük çektiğini ve bu nedenle aynı modelin köşe takımını yapma konusunda da çalışmaları olduğunu dile getirdi.

 

1600 M2´DE ÜRETİM

Stone Design´in 2 buçuk yıllık mazisi ve hedeflerinden de bahseden Recep Kaya, ?Geride kalan 2 buçuk yılda, aslında hedeflediğimizden daha güzel yol kat ettik. Biz bu kadar hızlı büyümeyi ve gelişmeyi beklemiyorduk. Şuanda 1600 m2 tesiste üretim yapıyoruz. Hızlı büyümenin dezavantajları da oldu tabi. Ancak bunları aşmayı bildik ve bugün yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

MAĞAZAYA GİRİP SATILMAYAN ÜRÜNÜMÜZ YOK

Hedeflerinin iyi bir rol model olmak olduğuna da dikkat çeken Recep Kaya, önemli olanın müşterileriyle alıcı-satıcı ilişkisini kalıcı dostluklara çevirebilmek olduğunu da ifade etti. Kaya, bugüne kadar ürettikleri hiçbir modelin mağazada kalmadığını da gururla belirterek; ?Biz bir koltuk üreticisi olmakla beraber, aslında hepimiz birer esnafız. İnegöl´deki tüm mobilyacılar bir esnaf. Herkesin amacı para kazanmak. İyi bir rol model oluşturmak istiyoruz. Müşterilerimize; İnegöl´de Stone Design diye bir firma var. Bu firmadan iyi hizmet alıyoruz, SSH sorunu yaşamıyoruz dedirtmek gibi hedeflerimiz var. Bunların yanı sıra bizim bugüne kadar mağazalara girip de satılamayan ürünümüz olmadı. Aynı zamanda güler yüzle sunduğumuz hizmeti zamanında teslim ederek kimseyi mağdur etmiyoruz. Çalıştığımız kişi ve firmaların bizimle sadece ticaret yapmasını değil, dost olmasını istiyoruz ve biz de bu şekilde davranıyoruz. Ürün bir şekilde satılıyor. Bizim aradığımız şey müşterilerimizle kalıcı dostluklar sağlayabilmek? dedi.

 

2,5 YILDA 1500 HANEYE GİRDİ

Kaya, güler yüzlü ve kaliteli hizmetlerinin neticesinde bugün 1500 hanede ürettikleri koltuk takımlarının memnuniyetle kullanıldığını dile getirerek; ?Her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Ben pazarlamacı olarak Türkiye´nin tüm vilayetlerini, mağazalarını gezdim. İnsanlarla tanıştım. Renkleri, trendleri yakından takip ediyoruz. Ürünlerimize bunlar doğrultusunda şekil veriyoruz. Müşterilerimiz tercihlerini bizlere iletmeden biz onlar için istedikleri mobilyaları yapıyoruz. 2,5 yıllık mazimizde 1500 koltuk takımı üreterek müşterilerimizin evlerini süsledik. Bugün 1500 evde kendi mobilyalarımız var. Bu 1500 ailenin de bizi tercih ettiği için mutlu olduğuna eminim? şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: MODEF EXPO GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR