İNEGÖL MEHTERİNDEN YETİMLERE MUHTEŞEM KONSER

İnegöl tarihi mehter derneği 40 kişilik bir ekiple Hatay´ın reyhanlı ilçesine giderek İHH´nın kurmuş olduğu Reyhanlı yetim köyünde kalan 950 yetim çocuğa unutulmaz bir konser verdi. Heyet daha sonra ise öncü pınar sınır kapısından Geçerek Suriye´nin azze

İNEGÖL MEHTERİNDEN YETİMLERE MUHTEŞEM KONSER

Konu ile ilgili bir açıklama yapana İnegöl İHH başkanı İlhan Tatlı ? Dünyaya savaşın ortasında veya yurtlarından uzakta göz açan çocukların kısacık hayatlarına maalesef şiddet, korku, kaybetme duygusu ve zorla göç ettirilme şekil verdi. Savaş mağduru çocukların zihnen ve bedenen sağlıklı büyüyebilmeleri için güvenli ortamda hayatlarını sürdürmeleri, psikolojik sorunlarının rehabilite edilmesi, gerek akademik gerek karakter gerekse manevi gelişimleri temel ihtiyaçların başında geliyor. Bu amaçlarla İHH´nın kurmuş olduğu Reyhanlı yetim Köyündeki, 950 yetim yavrumuza bir jest yapmak istedik. Onlara farklı bir gün yaşatmak istedik. İnegöl tarihi mehter takımı bu konuda sağ olsunlar büyük bir fedakârlık gösterdiler. 40 kişilik bir heyetle bölgeye gittik. Yetim yavrularımıza unutamayacakları çok güzel ve özel bir mehter konseri verdik. Bu anlamda mehter derneğimizin başkanı Mehmet semiz´in şahsında tüm ekibe çok teşşekür ederiz. Allah hepsinden razı olsun."

"Büyük coşku içinde gerçekleştirilen etkinlik, Reyhanlı Eğitim Köyünün girişinde yapılan geçit töreni ile başladı. 40 kişiden oluşan ekip, icra ettiği çok sayıda eserle çocuklara renkli anlar yaşattı. 1959 yılında kurulan ve Türkiye´nin ilk sivil mehteran takımı olma özelliğini taşıyan İnegöl Mehter Derneği Başkanı Mehmet Semiz,  yaptığı açıklamada Reyhanlı Eğitim Köyünde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ?Bir ay kadar önce burayı ziyarete geldim. Buradaki ortamdan ve çocuklara verilen hizmetlerden çok etkilenmiştim. Mehteran takımımızla birlikte buraya gelmeyi çok istedim. İnegöl´e döndüğümde bu düşüncemi arkadaşlarla paylaştım. Onlar da Reyhanlı Eğitim Köyünde bu yavrularımızla beraber olmayı çok istediler. Burada olmak mutluluk verici, yavrularımızın mutluluğunu görmek çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı."