Eroğlu açıklamasında: ""Sesimi duyan var mı?" sorusunun hala kulaklarımıza çınladığı #17Ağustos1999 depreminin yıl dönümünde kaybettiğimiz canlara rahmet diliyorum. Geçtiğimiz ayda ilgili STK ve Acil Yardım Kuruluşlarıyla yaptığımız toplantılardan sonra İlçe Kaymakamımız Sayın Şükrü GÖRÜCÜ beye ve Belediye Başkanı Sayın Alper TABAN beye sunduğumuz kriz dosyasında tespit ettiğimiz ve yapılmasını talep ettiğimiz hususları tekrar hatırlatmak istiyorum:
İLÇE KRİZ MERKEZİ BİNASI
- İlçemizde mevcut kamu binaları dışında çok şiddetli deprem ve diğer doğal afetlere dayanıklı olacak şekilde bir kriz merkezi binası inşa edilmelidir. İnşa edilecek binada zemine yaygın yatay mimari tercih edilmelidir. Estetikten öteye binanın çok fonksiyonlu olarak projelendirilmesine dikkat edilmelidir.
- Özellikle şehir dışından gelebilecek yardımların koordine edilmesi, şehrin içinde çıkabilecek muhtemelen kaos sebebiyle çalışmasının engellenmemesi için bu binanın merkezde değil; şehrin kenarında ve şehirler arası karayoluna direk bağlantılı olacak şekilde yapılması gerekmektedir.
- İlçe Kriz Merkezi Binası teknolojik sistemlerle donatılmalıdır.
- Özellikle GSM şebekelerinin çalışmadığı iletişimsizlik senaryolarına karşı Kriz Merkezi binasında karasal telsiz sistemi ve yeteri kadar el telsizi bulundurulmalıdır.
- İnşa edilecek bu binada en kötü senaryoya hazırlıklı olmak için korunaklı ve yüksek kapasiteli jeneratör sistemi ve bu sistemin en az 1 ay çalışmasına yetecek yakıt bulundurulmalıdır.
Kriz merkezinde çalışacak personelin asgari ihtiyaçlarını karşılayacak derecede gıda ve su sürekli olarak binada hazır bulundurulmalı, yine personel ve gerekli olduğu taktirde ailesi için barınma/dinlenme alanları oluşturulmalıdır
ACİL YARDIM KONTEYNERLERİ
- Şehrimizde şu anda iki adet konteyner bulunmaktadır. Bunlardan biri kültürpark içerisinde, diğeri Botanik park içerisindedir. İnegöl gibi büyük nüfuslu bir yerleşim yerinde bu sayı yok denecek kadar azdır. Özellikle acil toplanma alanı olarak tespit edilen toplanma noktalarının bir çoğuna bu konteynerlerin koyulması gerekmektedir.
- Bu konteynerlerde kriz merkezi ile doğrudan bağlantılı telsiz sistemi bulunmalıdır.
- Konteynerlerin etrafını aydınlatacak spot sistemi ve bu sistemi besleyen bir jeneratör bulunmalıdır.
- Olası deprem durumunda acil kurtarmalarda profesyonel yardım gelene kadar gerekli demir kesme makası, balyoz gibi el aletleri bulunmalıdır. Bol miktarda acil tıbbi müdahale malzemesi bulunmalıdır.
ÇADIRKENT BÖLGESİ
- Yapılacak Kriz Merkezi Binasına yakın bir noktada çadırkent için büyük bir alan revize edilmelidir.
- Çadırkent alanının zemini çadır kurmaya müsait hale getirilmelidir.
- Türk Kızılay’ının Bursa’da büyük bir lojistik deposu bulunduğundan bu alanın çalışmaları Türk Kızılay’ın koordinatörlüğünde yapılmalıdır.
- Çadırkent alanında yüksek kapasiteli su depoları ve seyyar tuvaletler bulunmalı, gerekli altyapı hizmetleri tamamlanmalıdır.
- Çadırkent alanının tamamı aydınlatılmalıdır.
- Çadırkent alanının basit de olsa kapalı olarak inşa edilmesi büyük kolaylık sağlayacaktır.
AFET EĞİTİM ALANI
- Yapılacak Kriz Merkezi Binasına yakın bir noktada Afet Eğitim Alanı oluşturulmalıdır.
- Eğitim için gerekli fiziki şartlar ve ekipman desteği sağlanmalıdır.
- İnegöl’deki her bir arama kurtarma ekibi için bu eğitim merkezinde koordineli olarak çalışma alanı oluşturulmalıdır.
- İnegöl’deki öğrenciler başta olmak üzere, kamu personellerinin, büyük ölçekli fabrikalardaki işçilerin, yine STK ve Siyasi Parti mensuplarının bu merkezde basit de olsa temel hususlarda eğitim alması sağlanmalıdır.
Afetle mücadele ve kriz yönetimi asla gündemimizden düşürülmemesi gereken bir durumdur. Bu hususta yapılacak tüm çalışmalara Saadet Partisi olarak katkı koyabileceğimizi ifade etmek istiyorum."dedi.