İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, kontrollü normalleşme kapsamında altın fiyatlarıyla alakalı merak edilen soruları cevapladı.

Yaşanan koronavirüs süreci ve piyasalardaki dalgalanmalar altın çıkacak mı?, altın düşecek mi? gibi soruları beraberinde getirdi. Kani Kont, vatandaşların en güvenli yatırım kaynağı olan altınının gelecek günleriyle alakalı tahminlerini kamuoyuyla payla

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont,   kontrollü normalleşme kapsamında altın fiyatlarıyla alakalı merak edilen soruları cevapladı.

Piyasaların kademeli olarak normale döneceğini belirten Kont, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) spekülatif işlemlere karşı aldığı önlemlerle, bankalar nezdindeki bireysel kaydi altın ve döviz işlemlerine kambiyo vergilerinin artırılması eklenince pozitif verilerin yurt içinde de yaşandığını kaydetti.

Kani Kont, İç piyasada düşüşe ons altın fiyatının da eklenmesiyle çeyrek altın ve gram altının gerilediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

YENİDEN GÖRÜLEBİLİR
"5 Mayıs tarihinde 640 TL’ye kadar çıkan çeyrek altın fiyatları, 26 Mayısta 603 TL’ye kadar düştü. Bilindiği gibi 24 ayar altının gram fiyatı son bir ay içerisinde, deyim yerindeyse, TL bazında rekor fiyatlara çıktı; 395- 396 TL’ye kadar tırmandı. Piyasaların açıldığı gün, yani çarşamba günü 370 TL’ye kadar düştü. Analistler ve uzmanların öngörüleri ışığında, yurt dışındaki olumlu veri akışıyla gerileyen ons altın fiyatları düşmeye devam eder, aynı tablo yurt içinde dolar düşüşüyle desteklenirse önümüzdeki günlerde gram altında 355-365 TL, çeyrek altında ise 575-585 TL değerleri yeniden görülebilir.

FİZİKİ ALTIN ALSINLAR
Analistlerin tahminlerine göre altın önümüzdeki günlerde de inişli çıkışlı seyredecek ama düşüş trendi de yadsınamaz gerçek. Biz her zaman ki gibi İnegöllü yatırımcılarımıza fiziki olarak altın almasını tavsiye ediyoruz çünkü altın en eski ve en güvenilir yatırım aracıdır.

TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Kontrollü normalleşme süreciyle alakalı da biz İnegöllü kuyumcular olarak önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın bu konuyla alakalı gönülleri rahat olsun. Çarşı esnafımızın hepsi güvenlik tedbirlerini ve hijyen tedbirlerini alarak işlerine devam etmekte. Bizler de zaten İKUDER yönetimi olarak bu hijyen ve güvenlik tedbirlerini denetliyoruz. Sağlık her şeyden önemli, süreçte tedbirleri elden bırakmayalım.