İNEGÖL MOBİLYACILAR ODASI 34 MİLYON DOLAR İHRACAT YAPTI

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2020 yılında odaya üye 239 firmanın 34 milyon dolar ihracat yaptığını açıkladı. Ayhan, İnegöl Mobilyacılar Odası olarak 15 ilden fazla ihracat yaptıklarını vurguladı.

İNEGÖL MOBİLYACILAR ODASI 34 MİLYON DOLAR İHRACAT YAPTI

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2020 yılında odaya üye 239 firmanın 34 milyon dolar ihracat yaptığını açıkladı. Ayhan, İnegöl Mobilyacılar Odası olarak 15 ilden fazla ihracat yaptıklarını vurguladı.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Murat Esiner ve Oda Denetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya ile birlikte 2020 yılı ihracat verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İnegöl’ün ihracat rakamlarının geçtiğimiz hafta İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ tarafından açıklandığını kaydeden Ayhan, mobilya sektörünün İnegöl’ün ihracatında %47 ile en büyük paya sahip olduğunu vurguladı.

15 İLDEN FAZLA İHRACAT

Özcan Ayhan, 8 yılı aşkın bir süredir mücadele ederek 2018 yılı Haziran ayında Türkiye’de ilk defa Gümrük Bakanlığı ve TESK onayı ile bir esnaf odasına ihracat yetki belgesinin verildiğini kaydederek;  “2020 yılında 1554 adet A.TR, EUR1, Menşe, Forum-A belgeleri (Dolaşım Belgeleri) odamız tarafından onaylanmıştır. 2019 yılında 167 olan ihracatçı sayımız 239’a çıkmıştır. İhracat rakamımız 34 milyon 55 bin dolardır. Oda üyelerimiz 53 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiler. Bu ihracatın %31’i Irak’a, %20’si Libya’ya, %21’i Avrupa’ya yapılmış. Oda olarak 15 ilden fazla ihracat yaptığımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Geçtiğimiz yıla göre pandemi süreci nedeniyle bir nebze düşüş yaşansa da ihracatçı sayısındaki artış 2021 için bizleri daha da umutlandırmaktadır” dedi.

239 ÜYEMİZİ TEBRİK EDİYORUZ

Geçtiğimiz yıl ihracat yapan 167 firmayı onore etmek adına bir gece tertip etmeyi planladıklarını ancak pandemi süreci sebebiyle vazgeçtiklerini ifade eden Ayhan, “Ben ihracat yapan 239 üyemi kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah 2021 yılında ihracat rakamlarımızı odamız olarak daha da arttıracağımızı düşünüyorum. İnegöl’ümüze ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca önümüzdeki hafta başlayacak olan fuarımızın da sektörümüz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

İHRACAT KOTASI OLMALI

Basın mensuplarının hammadde sıkıntısına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Ayhan, şunları söyledi: “Hammaddeye ulaşamama sıkıntısını esnafımız yaşıyor. Her gün bizlere ulaşarak bu sıkıntının çözümünü istiyorlar. Biz bu konuda Ticaret Bakanlığı’na kadar gittik. Biz çözümün ihracat noktasında bir kotaya gidilmesi ve öncelikle iç piyasanın düşünülmesi gerektiğini ifade ediyoruz”

SANAYİ SİTESİ İÇİN YER TALEBİMİZ VAR

Mobilya sektörünün hammadde dışında temel 2 sorunun yer ve fuar alanı olduğunu aktaran Ayhan, şöyle devam etti: “Biz 2015 yılında Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tesisi için bir başvuruda bulunduk. Bu konuda projemizi hazırladık. Milletvekilimize, eski ve yeni kaymakamımıza, belediye başkanlarımıza, Ticaret Sanayi Odasına  projemizi anlattık. İnşallah bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri var. Bizim de 2023 yılı projemiz bu sanayi sitesi olsun istiyoruz. Yer talebimiz var. Sonrasında Türkiye’nin en özel projelerinden biri olacak olan sanayi sitesi projemizi İnegöl’e, mobilya sektörüne kazandırma gayreti içinde olacağız”