İNEGÖL MOBİLYASI İTİBARIMIZDIR!

İNEGÖL MOBİLYASI İTİBARIMIZDIR!

İnegöl Mobilyası markasını usulsüzlüklere, dolandırıcılıklara alet eden firmaya 12 ay men cezası.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Mobilyası ismi kullanılarak ticaret yaparak alıcılarını mağduriyet yaşatan firmalara karşı ciddi yaptırımlar uygulanacağını belirterek, “İnegöl Mobilyası markasını usulsüzlüklere, dolandırıcılıklara alet ettirmeyeceğiz, lekeletmeyeceğiz” dedi.

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, son zamanlarda İnegöl Mobilyası adı kullanılarak yapılan satışlarda dolandırıcılık ve mağduriyet olaylarının meydana geldiğini belirterek Oda olarak ciddi yaptırımlarda bulunulacağını ve bu tür işlere giren firmalarla her alanda bir mücadele başlattıklarını belirtti.

 

ODA ÜYELİĞİNDEN MEN EDİLECEKLER

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Mobilyanın başkenti ve örnek ekonomik ilçe olan şehrimizde, son zamanlarda olumsuz bazı ticari olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Şehrimizde mobilya ticareti gerçekleştiren bazı firmaların müşterilerini mağdur ettiği, olayların dolandırıcılık boyutuna ulaştığı yönünde dönüşler aldık. Şikâyetler üzerine yaptığımız araştırmalar neticesinde mağduriyet yaşatan firmalarla da görüşerek konuyu önce Odamız Disiplin Kuruluna ardından da Odamız Meclisine taşıdık. Oda Meclisimiz de şehrimize ve İnegöl Mobilyası markasına zarar veren bir üyemize 12 ay süreliğine Oda üyeliğinden çıkarma kararı verdi ve söz konusu firmayı Odamızın hizmet ve faaliyetlerinden men ettik.”

 

“MARKAMIZ VE ŞEHRİMİZ DOLANDIRICILIKLARIN MALZEMESİ OLMAYACAK”

Bu ve benzeri konulara sebebiyet veren kişi ve kurumlara yönelik net ve sert bir tavır sergileyeceğiz. Şehrimizin ve İnegöl Mobilyası markasının imajı bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimse dolandırıcılık, usulsüzlük ve şahsi çıkarları uğruna bu değerlerimizi lekeleyemez. Ne markamız ne de şehrimiz artık dolandırıcılıkların malzemesi olmayacak. Asırlık tecrübeye ve güvene erişen İnegöl Mobilyamızın ağırlığını, bu süreç içerisinde sektörümüze hizmet eden büyüklerimizin emeklerini ve sektörü geleceği olarak gören gençlerimizin hayallerini hiçbir kurumun ya da kişinin sarsmasına müsaade etmeyeceğiz. Şehrimize ve İnegöl Mobilyası markamıza zarar veren Odamız üyesi olsun olmasın tüm firmalarla her alanda mücadele edeceğiz. Markamıza ve şehrimizin ekonomisine zarar vermeye kalkanlar bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecekler.”

 

“HAYSİYET MESELESİ”

“Bugüne kadar ciddi yatırımlar ve çalışmalarla oluşturduğumuz imaja zarar verenler, şehrimizde faaliyet gösteren irili ufaklı 5 bini aşkın işletmeyi, bu işletmelerde istihdam edilen vatandaşlarımızı ve ailelerini, yan sektörlerde faaliyet gerçekleştiren firmaları ve sektörün ekonomik katkısı sayesinde ayakta kalan diğer sektörleri, dolayısı ile tüm şehrimizin ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Bu mesele şehrimizin haysiyet meselesidir. Dolayısı ile bu şehirde geçimini sağlayan, ekmeğini kazanan herkesin meselesidir. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.”

 

“MAĞDURLARIN YANINDAYIZ”

“Bizler İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak imkânlarımız dâhilinde bu kurumları ya da kişileri cezalandırırken diğer yandan da İnegöl Mobilyası markasına güvendikleri için mağdur olan vatandaşlarımızın hukuki hak arayışlarında da yanlarında olacak, üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: İNEGÖL MOBİLYASI İTİBARIMIZDIR!