İNEGÖL'DE LGS PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN OKUL SAYISI ARTIRILMALIDIR.

Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Özgür GÜMÜŞ, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının Covid nedeniyle nasıl açılacağı henüz netleşmemiş olmasını değerlendirdi.

İNEGÖL

Gümüş açıklamasında: "2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Covid-19 gölgesinde sona ermiş,buna rağmen ilçemizde eğitim camiasını üzecek bir sorun yaşanmamıştır. 
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının Covid nedeniyle nasıl açılacağı henüz netleşmiş değildir.Temennimiz Coronavirüs belasının Son bulması, okullarımızın o cıvıl cıvıl günlerine tekrar kavuşmasıdır.  20 Haziran 2020 tarihinde yapılan LGS sonuçları açıklanmış, öğrenci ve velilerimiz  20 Temmuz pazartesi gününden itibaren tercih işlemlerine başlamışlardır. Ancak ilçemizde LGS puanı ile öğrenci alacak  okul sayısı sınırlı kalmış, sadece  Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Fevzi Başaran İmam Hatip Lisesi, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu Teknik Programı),Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Tejnik Anadolu Lisesi(Anadolu Meslek Programı), Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Anadolu Teknik Programı) sınav puanı ile öğrenci almaktadır. LGS sonuçlarıyla % 3 lük dilim dışında kalan öğrenciler Fen lisesi haricindeki okullara adeta zorlanmaktadırlar. Bu okulları istemeyen veli ve öğrenciler büyük bir üzüntü ve sıkıntı yaşamakta ve hedefsiz kalmaktadırlar. 
Diğer taraftan sınavsız öğrenci almak durumunda kalan Anadolu Liselerinin adrese dayalı yerleştirme ile sınıf mevcutları artmış, öğrencilerimiz 40 kişilik sınıflara mahkum edilmiştir.Bu durum hem okul idarecilerini zor durumda bırakmış hemde  öğrencilerin Moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilemiştir. 
Okulların dönüştürülmesi sonrası Anadolu Liseleri misyonunu kaybetmiştir. Üstüne üstlük 12 yıllık zorunlu eğitimin  66 aylık olarak okula başlayan öğrencilerininde bu yıl 8.sınıfı bitirmesi Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl'de de öğrenci fazlalığı oluşturmuş, çözüm olarakta okulların kontenjanını ve sınıf mevcutlarını artırma yoluna gidilmiştir. Covid 19 nedeniyle okullarda sınıf mevcutlarının 4 metrekareye bir kişi olarak oluşturulması planlanırken, kontenjanların artırılması nasıl bir çözüm olacaktır düşündürücüdür. 
Her yıl göç alan,bir çok ilin nüfusu kadar öğrenci nüfusuna sahip olan İnegöl'ümüzün bu sorunu mevcutlar artırılarak mı çözülecek yoksa yeni liseler mi açılacaktır?
Türk Eğitim Sen olarak önerimiz ve talebimiz, hiç olmazsa puan diliminin %10 luk dilimdeki öğrenciler için  ilçe merkezindeki  bir Anadolu Lisesinin sınav puanıyla öğrenci alan okul olarak dönüştürülmesidir. 
Velilerin ve öğrencilerin kırk katır kırk satır düzlemine getirilmesini tasvip etmiyoruz.İnegöl'ün bu sorunları çözecek kapasitesi vardır.İlgililerin İnegöl'ümüzün bu mağduriyetini ve sesimizi Milli Eğitim Bakanlığına duyurnası gerekmektedir. " dedi.