İnegöl'de Tasarımcılar Bileşkesi Derneği Kuruldu

TABİ - Tasarımcılar Bileşkesi Derneği, İnegöl’de düzenlediği basın toplantısında kuruluşunu ve amaçlarını açıkladı.

İnegöl

TABİ - Tasarımcılar Bileşkesi Derneği, İnegöl’de düzenlediği basın toplantısında kuruluşunu ve amaçlarını açıkladı. Mobilya sektörünün önemli bir merkezi olan İnegöl'de, bu girişim sektörde büyük bir heyecan yarattı. Dernek, Onursal Başkan Hamdi İdil liderliğinde, Türkiye'nin mobilya tasarımında öncü rolünü sürdürmek ve dünya çapında tanınan tasarımlar üretmek amacıyla kuruldu.

Derneğin kuruluş yolculuğu, 15 Şubat 2021'de Hamdi İdil’in tasarımcılarla gerçekleştirdiği ziyaretlerle başladı. İlk toplantı 21 Haziran 2021'de İnegöl'de yapıldı. 2022 yılında gerçekleşen buluşmalar ve tüzük çalışmalarıyla devam eden süreçte, geçici yönetim ve denetim kurulları oluşturuldu ve 2023 yılı boyunca yapılan 9 toplantıyla çalışmalar tamamlandı. 4 Ekim 2023'te yapılan resmi başvuru sonucunda, derneğin kuruluşu 6 Kasım 2023'te resmiyet kazandı.

Whatsapp Image 2024 06 04 At 12.27.53 Gencgazete

Derneğin amaçları arasında mobilya tasarımının geliştirilmesi, genç tasarımcıların eğitimi, inovasyon ve teknoloji kullanımı, sektör işbirliklerinin güçlendirilmesi ve İnegöl'ün mobilyacılık mirasının korunması yer alıyor. Kuruluş amaçları hakkında yapılan açıklamada, “İnegöl'ün yüzyıla yakın süren mobilyacılık geçmişi, hepimize ilham vermeye devam ediyor. Bu zengin mirasın bugünlere taşınmasında emeği geçen her bir ustaya, çırağa, yöneticiye, nakliyeciye, eğitimciye ve yerel yöneticiye derin şükranlarımı sunuyorum. Rahmetli olan büyüklerimizi saygıyla anıyor, aramızda olanlara sağlık ve uzun ömürler diliyorum.” ifadelerine yer verildi.

30 Nisan 2024 tarihinde yapılan ilk resmi genel kurulda, Yönetim ve Denetim Kurulu seçimleri gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu asil üyeleri arasında Ercan Çiğdem, Ersel Kanoğulları, Vedat Doğru, Burak Gümüş ve Erdinç Bostancı yer aldı. Yedek üyeler ise Hayrettin Bahar, Yakup Sever, Ali Osman Seymen, Ömer Balı ve Serkan Çolakoğlu olarak belirlendi. Denetim Kurulu asil üyeleri Ozan Demir, Fahrettin Özlen ve Hakan Sazak; yedek üyeleri ise Cihan Çetin, İsmail Işıktas ve Abdülkadir Sert olarak seçildi.

Derneğin kuruluş yolculuğunda destek olan Onursal Başkan Hamdi İdil’e, Avukat Ali Cengiz Gültekin’e ve destekçi firmalara, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Mobilyacılar Odası, İMOS ve MODEF’e teşekkür edildi.

Whatsapp Image 2024 06 04 At 12.27.54 Gencgazete

İşte Ercan Çiğdem'in yaptığı açıklamanın tamamı:

İnegöl'de Yeni Bir Başlangıç: Tasarımcılar Bileşkesi Derneğinin Kuruluş Yolculuğu

Değerli Katılımcılar, Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Sektörümüzün Tüm Paydaşları, Hoş geldiniz. Bugün, mobilya sektörünün gurur kaynağı İnegöl’de, Türkiye'mizin mobilya başkenti olarak gördüğümüz bu değerli topraklarda bir araya gelmiş bulunmaktayız. İnegöl'ün yüzyıla yakın süren mobilyacılık geçmişi, hepimize ilham vermeye devam ediyor. Bu zengin mirasın bugünlere taşınmasında emeği geçen her bir ustaya, çırağa, yöneticiye, nakliyeciye, eğitimciye ve yerel yöneticiye derin şükranlarımı sunuyorum. Rahmetli olan büyüklerimizi saygıyla anıyor, aramızda olanlara sağlık ve uzun ömürler diliyorum.

Son yıllar, mobilya endüstrisinde büyük bir dönüşüm yaşanmasına tanıklık etti. Bu dönüşüm, biz tasarımcılara yeni misyonlar ve sorumluluklar yükledi. İç mekan tasarımlarımızla Yeni Nesil Mobilya Üretimine öncülük etmek, bu yolculukta bize rehberlik ediyor. Sayın Onursal Başkanımız Hamdi İdil liderliğinde, bu bilinçle hareket ederek, İnegöl'de Türkiye'de bir ilk olan Tasarımcılar Bileşkesi Derneğini kurma kararı aldık.

Bugün, bu önemli girişimin kuruluş amaçlarını sizlerle paylaşmak için buradayız. Derneğimizin kuruluş yolculuğunda geçen üç yıllık süreçte birlikte neler başardığımızı kısaca hatırlatmak istiyorum:

- 15 Şubat 2021'de, Onursal Başkanımız Sayın Hamdi İdil’in tasarımcı arkadaşlarımızla gerçekleştirdiği ziyaretlerle başlayan yolculuğumuz,

- 21 Haziran 2021'de İnegöl'deki ilk toplantımız,

- 10 Mayıs 2022 ve 7 Aralık 2022'de gerçekleşen buluşmalarımız ve tüzük çalışmalarımıza başlamamız,

- Geçici Yönetim ve Denetim Kurullarımızın oluşturulması ve 2023 yılı boyunca yapılan 9 toplantıyla çalışmalarımızı tamamlamamız,

- 4 Ekim 2023'te derneğimizin kuruluşu için resmi başvurumuz ve 6 Kasım 2023'te resmi kuruluşumuzun gerçekleşmesi.

Bu süreçte yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle Onursal Başkanımız Hamdi İdil’e, Avukat Sayın Ali Cengiz Gültekin’e ve destekçi tüm firmalarımıza, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasına, İnegöl Mobilyacılar Odasına, İmos’a, Modef’e minnettarız.

Kuruluş Amaçlarımız:

1. Mobilya Tasarımının Geliştirilmesi:

İnegöl'ün ve Türkiye'nin mobilya tasarımında öncü rolünü sürdürmek ve dünya çapında tanınan tasarımlar üretmek.

2. Eğitim ve Destek:

Genç tasarımcıların eğitimine katkıda bulunmak ve sektöre yeni yetenekler kazandırmak.

3. İnovasyon ve Teknoloji:

Mobilya üretiminde yenilikçi tekniklerin ve teknolojilerin kullanımını teşvik etmek, Ar-Ge faaliyetlerine destek vermek.

4. Sektör İşbirlikleri:

Sektör içi ve dışı işbirliklerini güçlendirmek, yerel ve uluslararası platformlarda etkin bir şekilde yer almak.

5. Kültürel Mirasın Korunması:

İnegöl'ün zengin mobilyacılık geçmişini ve kültürel mirasını korumak, gelecek nesillere aktarmak.

 

Geleceğe dönük olarak, seçilecek Yönetim Kurulumuz, derneğimizin tüzüğünde belirtilen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edecektir. Siz değerli üyelerimizin katılımı ve desteği, bizim için çok değerlidir. Genel Kurulumuzun ve derneğimizin geleceği için en iyi dileklerimle, hepinize saygılar sunarım.

30 Nisan 2024 tarihinde ilk resmi genel kurulumuzu ve ilk resmi Yönetim ve Denetim Kurulu seçimlerimizi yaparak görev alan arkadaşlarımız aşağıda belirtilmiştir.

Seçilen Yönetim Kurulumuz, derneğimizin tüzüğünde belirtilen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edecektir. Siz değerli üyelerimizin katılımı ve desteği bizim için çok değerlidir. Genel Kurulumuzun ve derneğimizin geleceği için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Teşekkürler...

30 Nisan 2024 tarihinde ilk resmi genel kurulumuzu ve ilk resmi Yönetim ve Denetim Kurulumuzun seçimlerini yaparak görev alan arkadaşlarımız aşağıdadır.

TABİ – TASARIMCILAR BİLEŞKESİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

ASİLLER

Ercan ÇİĞDEM

Ersel KANOĞULLARI

Vedat DOĞRU

Burak GÜMÜŞ

Erdinç BOSTANCI

YEDEKLER

Hayrettin BAHAR

Yakup SEVER

Ali Osman SEYMEN

Ömer BALI

Serkan ÇOLAKOĞLU

TABİ – TASARIMCILAR BİLEŞKESİ DERNEĞİ DENETİM KURULU

ASİLLER

Ozan DEMİR

Fahrettin ÖZLEN

Hakan SAZAK

YEDEKLER

Cihan ÇETİN

İsmail IŞIKTAŞ

Abdülkadir SERT

KAYNAK: www.gencgazete.net