İnegöl'deki İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor mu?

İnegöl Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, İnegöl’deki mobilya ihracat rakamlarını eleştirdi.

İnegöl

İnegöl Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, İnegöl’deki mobilya ihracat rakamlarını eleştirdi. Han, rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ihracatın daha reel değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Timur Han, “Mobilyanın başkentiyiz” diyerek, İnegöl'ün mobilya sektöründeki önemine dikkat çekti. Dünyada 167 ülkeye mobilya ihracatı yapan İnegöl’ün bu alandaki başarılarının doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Han, gümrük beyannamelerinin esas alınmasının rakamların daha doğru yansıtılması için önemli olduğuna işaret etti. Ayrıca, üretim ve ihracat şirketleri arasındaki faturaların rakamlara yansıyabileceğini ve bu nedenle gerçekçi bir tespitin yapılması gerektiğini ekledi.

Timur Han, İnegöl'ün koltuk tasarımında İtalya ile yarışacak konuma geldiğini belirtti. “Ergonomi ve tasarımda mükemmel sonuçlar elde ettik. Fiyatlar anlamında da İtalya'nın dörtte birindeyiz.” dedi.

Han, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile yaptığı konuşmada, Dış Ticaret rakamlarının doğru tespiti için adımlar atması gerektiğini, bunun nerede olduğumuzu ve gelecekte nerede olacağımızı belirlemek için önemli olduğunu vurguladı.

İşte İnegöl Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han'ın konuşması:

"İnegöl, mobilya sektöründe ipi göğüsleyen olarak biliniyor. "Mobilyanın başkentiyiz" diyoruz, zira dünyada 167 ülkeye mobilya ihracatı yapıyoruz. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile bu konuda konuşuyorum. İhracat rakamlarının gerçekçi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Dış ticaret rakamlarının doğru tespiti için adımlar atılmalı; nerede olduğumuzu, dün nerede olduğumuzu ve gelecekte nerede olacağımızı net bir şekilde belirlemeliyiz.

 Gerçekçi bir hedef belirleyip, gümrük beyannamelerini esas alarak bir tablo oluşturmalıyız. Üretim ve ihracat şirketleri ayrı olduğu için aralarındaki faturalar rakamlara yansıyabilir. Öncelikle gerçekçi bir tespit yapmalıyız. İnegöl, koltuk tasarımında İtalya ile yarışacak konuma geldi. Ergonomi ve tasarımda mükemmel sonuçlar elde ettik. Fiyatlar anlamında da İtalya'nın dörtte birindeyiz.”

KAYNAK: www.gencgazete.net