İNEGÖLLÜLER YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİNE DİKKAT! TELEFONLA ARAYIP....

İnegöl'de ikamet eden bir vatandaşı arayarak polis olduğunu iddia eden şahıslar, internet ile alakalı yasa dışı bir durum olduğunu belirterek kimlik bilgilerini istedi.

İNEGÖLLÜLER YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİNE DİKKAT! TELEFONLA ARAYIP....

Edinilen bilgilere göre kimliği belirsiz iki şahıs 0534 290 5364 numaralı telefondan İbrahim D. isimli vatandaşı arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Şahıslar, İbrahim D.'nin internetine yurt dışından yasa dışı girişler olduğunu ve bu işin kanunsuz olduğunu belirterek düzeltmek için kimlik bilgilerini istedi. Şahıslardan şüphelenen İbrahim D., bilgisayarında kurulu olan programdan kontrol etti ve internet ağına kimsenin girmediği tespit etti. Şahısların dolandırıcı olduğunu anlayan İbrahim D. telefonu kapatarak numarayı engelledi.

"Konu ile alakalı muhabirimize konuşan İbrahim D. "İnegöllü vatandaşlarımız bu tip durumlara aldanmasın yoksa mağdur olurlar. Ben inansaydım mağdur olurdum ama tedbirli davrandım. Numarayı da açık sizlere söylüyorum. Gerçi bu tip durumlarda dolandırıcılar, her seferinde başka numara kullanıyorlar. Sadece internet değil başka şeyleri de bahane edebilirler. Devletimiz ve yetkililer gerekli uyarıları yapıyor, ben de duyarlı bir vatandaş olarak uyarmış olayım. Kimse tuzağa düşmesin" ifadelerini kullandı.