İşsize iş beğendiremiyoruz

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl´de işsizlik sorununun olmadığını, aksine iş beğenmeme sorunu yaşandığını ifade etti.

İşsize iş beğendiremiyoruz

 İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, gündeme dair merak edilenleri yanıtladı.

ZAMLARIN SON BULMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Süngerde yapılan zamlarla ilgili konuşan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Mobilya ve koltuk sektöründe süngerde hammaddeden kaynaklanan tedarik ve fiyat artışı sıkıntıları İnegöl´de de koltukçu ve sandalyecilerimiz başta olmak üzere sünger kullanan üreticilerimizi sıkıntıya düşürdü. Fiyat artışları ve zaman zaman yaşanan hammadde kıtlığı esnafı sıkıntıya sokuyor. Yurtiçindeki vadeli satışlarımıza, hammadde tedariklerinde nakit alışlara malzemecilerimizin dayanması zor oluyor.Sünger piyasasında satışlarımızın tamamı nakde döndü desek yeridir. Bu konuda koltukçularımız bize dertlerini anlatıyorlar, biz de dertlere derman bulmak istiyoruz fakat elimizden gelen fazla bir şey yok. Biz de basın yolu ile şikâyetlerimizi tedarikçilerimize belirtiyoruz. İnşallah Mayıs ayı itibariyle zamlar da biter, sünger tedarik sıkıntısı da sona erer. Sezonun yarısı bitmek üzere, geriye 6-7 ayımız kaldı. İnşallah bu kalan 6-7 ayda mobilyacı ve koltukçularımızın yüzü güler, yaşadıkları zahmetin karşılığını alırlar? dedi.

İŞSİZLİK YOK

Sanayideki işsizliği değerlendiren Ayhan, ?Cumhurbaşkanımızın istihdam konusundaki çıkışı sonrası SSK´nın desteklediği yeni personellerle ilgili bir işçi bulma yasaları çıkarıldı. Bunlardan faydalanan birçok firmamız personel sayılarını artırdı. Ben de kendi firmama İŞ-KUR´dan personel aldım. Güzel bir dayanışma oldu. Hem bizim ihtiyacımız görüldü hem de Türkiye´deki istihdama İnegöl olarak katkı sağladık. İnegöl´de mobilya sektöründe yaz sezonu ile birlikte personel ihtiyacı doğuyor. Bununla birlikte firmalarımız başta nitelikli olmak kaydıyla her türlü elemana ihtiyaç duyuyor. Bununla ilgili Mobilyacılar Odası olsun İTSO olsun, İMOS olsun diğer dernekler olsun çalışmalar yürütülüyor. Tematik Lise ile ilgili girişimler gerçekleştiriliyor. İnşallah onun da önümüzdeki yıldan itibaren İnegöl mobilya sektöründe ihtiyaç duyulan personele cevap olacağını düşünüyorum. Bu işin pratiğini yapmış tahsilli öğrencilerimiz önümüzdeki yıllarda sanayimize katkı sağlayacaklardır. Kolay değil, binlerce işyeri var. Sanayimizde sadece mobilya değil, tekstil ve birçok başka sektör var. Birçok personele ihtiyaç duyuluyor. Yalnızca bizim sektörümüzle alakalı değil, herkes yaz sezonu geldiğinde personel arıyor. Bu en azından birkaç yıl daha böyle devam eder. Türkiye ortalamasına göre bizde işsizlik oranı çok az derecede. Ancak iş beğenmeyerek İŞ-KUR´da iş arayan birçok arkadaşımız var. İş var ancak nitelikli eleman yok veya iş var ama iş beğenmeyen arkadaşlar var. Aksi takdirde İnegöl´de işsizlik sorunu olmaz, iş beğenmeme sorunu olabilir. Niteliksiz eleman da çoğunlukta olabilir ama onlara da iş var. Sektörümüz öğrenilmeyecek zor bir sektör de değil. Hiç iş bilmeyen biri 5-6 ayda işi öğrenip kurumuna faydalı olabilir diye düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



Anahtar Kelimeler: İşsize beğendiremiyoruz