İSTANBUL MOBİLYA FUARI’NDA FLAŞ GELİŞME

MOSFED ve üye dernekleri, Türkiye'nin tek uluslararası fuarını sektör olarak kendi yapma kararı aldı.

İSTANBUL  MOBİLYA FUARI’NDA  FLAŞ GELİŞME

MOSFED Yönetim Kurulu, her yıl CNR fuar alanında düzenlenen Mobilya fuarı için radikal kararlar aldı.

MOSFED yönetim kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sizlerin de çok iyi bildiği üzere sektörümüzün her geçen gün artan gücüne güç katmak adına sektör Derneklerimiz, Federasyon çatısı altında güçlü bir koordinasyon çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu yıl ilk kez MOSFED ve üye Dernekleri, Türkiye’nin tek uluslararası fuarını sektör olarak kendi yapma kararı almıştır. Bu karar çerçevesinde, gerekli çalışmalar tamamlanmış ve 16 yıldır geleneksel olarak organize edilen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarımız 26-31 Ocak 2021 tarihleri arasında 120 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı olarak, İDTM Salonları ile TÜYAP Fuar Alanı salonlarında eş zamanlı şekilde düzenlenecektir.

Tüm bu çalışmalarımız büyük bir hızla devam ederken, kısa bir zaman önce eski çalışma ortağımız CNR Fuarcılık tarafından 2021 yılının Ağustos Ayında düzenlenecek yeni bir fuar duyurusunun meslektaşlarımıza gönderildiğini öğrendik.

Üzülerek dile getirmemiz gerekir ki, CNR Fuarcılık Ocak 2020’den sonra Ocak 2021 Fuarı için satmaya yetkisi olmadığı fuar alanlarını mobilya fuarı düzenlemek adına meslektaşlarımıza satmış ve fuar katılım bedelleri toplamıştır. Bugün ise yeni bir fuar duyurusu ile daha önce topladığı bedelleri geri ödememek adına böyle bir girişimde bulunmaktadır.

Siz değerli meslektaşlarımızın bilmesi gerekir ki, söz konusu fuar duyuruları, ilgili tüm bilgilendirmeler ve CNR Fuarcılığın organize edeceğini bildirdiği fuar girişimleri ile ne Federasyonumuzun ne de üye Derneklerimizin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Fuar konularında yaşanacak gelişmelerden olumsuz etkilenmemeniz adına her türlü duyuru, bilgilendirme ve uyarılara karşı son derece duyarlı olmanızı ve mobilya fuarı ile ilgili tüm gelişmeleri sadece MOSFED olarak bizlerden takip etmenizi önemle rica ederiz.



Anahtar Kelimeler: İSTANBUL MOBİLYA FUARI’ GELİŞME