İSTİHDAM FUARI BAŞLIYOR

Her yıl nitelikli işgücünün işverenle buluşması adına başlatılan 3.İstihdam Fuarının basın açıklaması gerçekleşti.

İSTİHDAM FUARI BAŞLIYOR

3.İstihdam Fuarı ile ilgili bir araya gelen ve fuarın oluşmasında katkı sağlayan tüm paydaşlar bugün bir basın açıklaması düzenlendi. Kaymakam Şükrü Görücü´nün selamlama konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ve İşkur Müdürü Ahmet Baştürk´ün söz aldığı toplantıda fuarın düzenlenmesi ve gelişmesi noktasında beklenti ve genel bilgiler paylaşıldı.

Yapılan basın açıklamasında iş gücünün ve işverenin buluşma vesilesi olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Alper Taban konuşmasında; ?25-26 Ekim tarihinde Kültürpark İçi Belediye Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz 3.İstihdam Fuarı öncesinde İstihdam seferberliğini duyurmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu fuarın öncesinde ve sonrasında çok değerli bir birliktelik var. Kaymakamlığımız himayesinde İŞKUR Müdürlüğümüz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İşletme Fakültemiz, Meslek Yüksek Okulumuz paydaşımız ve İnegöl Belediyesi´nin de içinde bulunduğu ortaklıkta güzel bir projeye yeniden ev sahipliği yapacağız. İstihdam Fuarları bir taraftan iş arayan kesimin bir taraftan da iş veren kesimin bir araya getirildiği ve gerçekten olumlu sonuçların elde edildiği bir alana dönüşüyor? açıklamasında bulundu.

NİTELİKLİ İŞGÜCÜNÜN İŞVERENLE BULUŞMASINI SAĞLIYORUZ

Konuşmasına devam eden Başkan Taban,?Özellikle katılımcıların geri bildirimlerini de önemseyerek oradan aldığımız bilgiler sayesinde de bu fuarı her yıl geliştirmeye devam ediyoruz. Burada gerçekten anılan mesleklerin ihtiyaç sahibi olunan iş alanlarının, işi arayanlarla buluşturulması hususunda önemli bir merkez olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bir yandan işi arayan arkadaşlarımızın, kişilerin ne tür açık pozisyonu olduğunu görmeleri onlarında kendilerine faydası olacağını düşünüyorum. Yine iş verenlerinde o merkezlere gelerek kendilerini anlatmalarını firmalarını tanıtmalarını ve hangi alanlarında açık pozisyonları olduğunu duyurması açısından fayda olduğunu düşünüyorum. İşsizliğin gerçekten eksi olduğu ilçemizde hem nitelikli iş gücünü bir taraftan arttıralım hem de özellikle iş verenin ve iş arayan kesimin ortak bir payda da buluşarak bunu bir sinerjiye dönüştürmek adına önemli bir organizasyon olmasını arzu ediyorum? dedi.

?İNEGÖLÜMÜZE VE SANAYİMİZE HAYIRLI OLSUN?

Belediye Başkanı Alper Taban´ın ardından İTSO Başkanı Yavuz UĞURDAĞ bir konuşma gerçekleştirdi. Uğurdağ konuşmasında; ?2017 yılında başladığımız İstihdam Seferberliğimizin bu yıl 3. Sünü gerçekleştireceğiz. Çok önemli bir organizasyon hem kurumlar açısından birliktelik ve aktivite açısından siyasal görüş ve bir de şunu biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak  önemsiyoruz. İşçiyle iş verenin fuar mantığı içerisinde buluşması ciddi bir aktivite. Biz de Ticaret ve  Sanayi Odası olarak  2017 yılından beri bu etkinliğe bu projeye çok ciddi katılım destek sağlıyoruz. İnegöl sanayi şehri, ekonomi şehri,  işsizlik anlamında baktığınız da Türkiye ortalamasının ve dünya ortalamasının çok altında seyrediyoruz. Bu bizim için çok önemli bir artı. Ancak kalifiye eleman ihtiyacı çok üst düzeyde. İnşallah bu fuarın işçimize ve iş verenimize katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. 3. Sünü gerçekleştireceğimiz İstihdam Fuarının İnegöl´ümüze ve sanayimize hayırlı olmasını diliyorum? sözlerine yer verdi.

 İŞE YERLEŞTİRME ORANLARINDA ARTIŞLAR VAR

İŞKUR Müdürü Ahmet Baştürk ise; ?İlçe düzeyinde ilk istihdam seferberliği buluşmasını düzenleyen ilçeyiz. Bunun mutluğunu yaşıyoruz. İnegöl´de İnegöl Sanayisinin en önemli sorunu olan nitelikli is gücü problemini düzenlediğimiz fuarlarla aşmaya çalışıyoruz. Bunu çözmek amacıyla fuarlarımızda seminerler düzenliyoruz. Bu seminerlere katılan özellikle öğrencilerimiz kariyer planlama anlamında bilgi sahibi olma fırsatı yakalıyorlar. Bu seminerleri düzenlememizde katkı sağlayan İşletme Fakültemize,  Yüksek okulumuza ve Milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum.  İŞKUR olarak aylık raporlara baktığımızda fuarımızı düzenlediğimiz aylardaki işe yerleştirme oranının arttığını gördük. BU sene de aynı şekilde fuarımızın başarılı geçeceğine inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun? açıklamasında bulundu.



Anahtar Kelimeler: İSTİHDAM FUARI BAŞLIYOR