Kalite ve Detayda Örnek Almalıyız

Dome Home firma ortağı Hasan Varlı, İtalya Milano´da düzenlenen İSaloni Uluslararası Mobilya Fuarı´nda dünyaya hitap eden ürünleri incelediklerini belirterek, İtalya´dan mobilya konusunda kalite ve detayın örnek olarak alınabileceğini ifade etti.

Kalite ve Detayda Örnek Almalıyız

Dome Home firma ortağı Hasan Varlı, 04-09 Nisan 2017 tarihleri arasında İtalya Milano´da düzenlenen İSaloni Uluslararası Mobilya Fuarı´ndaki izlenimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İŞÇİLİK HATASI SIFIR

Konu ile ilgili konuşan Hasan Varlı, ?Oradaki ürünler bizden tamamen farklı. Mesela biz yatak odasında standartlaşmış, tekdüze şekilde yapıyoruz. Onlar değişik modellerle, şekillerle farklı mekanizmalar uygulayarak çok güzel ürünler üretmişler. Koltukta onlara yetişmek üzereyiz. En çok dikkatimi çeken şey onlarda işçilik hatası sıfır. Yatak odalarında da koltukta da masada da sandalyede de hata bulma olasılığın sıfır. O konuda bizden çok öndeler. Bizim burada fuara koyduğumuz yatak odasında birçok eksik, hata görebilirsin ama onlarda işçiliklerin çok profesyonel olduğunu gördüm. Bir şeyi onlardan komple olarak alamayız. Bir yatak odasının dolabını veya başka bir ürünü komple alamayız, tarzımız çok farklı. Onlar başka bir dünyaya hitap ediyorlar. Bizim Türkiye´deki standartlarımız belli, sattığımız ülkeler belli. Bu yüzden takımlar da standartlaşmış.?

EN BÜYÜK PAZARLARI AMERİKA VE RUSYA

?Yurtdışına çok fazla çıkıyorum. Fuar çok kalabalıktı fakat orada İnegölden alışveriş yapan, arap ülkelerinden, orta doğudan hiç tanıdık insan görmedim. Türkiye fuarlarına gelen yabancıların hiç biri yoktu. Orada oturup pazarlık yapma şansı da bulduk. Fiyatlar çok yüksek. 30-40 bin Euro civarında koltuk takımları var. Sadece 1 takımın fiyatı bu. Ful deri, işçilik sıfır. Bu takımları İtalya´ya satabilir misiniz diye sordum; ?İtalya´da bu koltuğu kimse almaz´ dediler. Pazarlarını sordum; Amerika ve Rusya olduğunu söylediler. En büyük pazarları Amerika ve Rusya. Rusya´daki ekonomik sıkıntıdan dolayı onlar da yeni pazar arayışı içerisindeler.?

KALİTE VE DETAY ALABİLİRİZ

?Modeli komple onlardan alamayız ama çok güzel detaylar var. Dolap içlerini özellikle inceledim. Bizim dolap içlerimiz standart ama onların sadece dolap üreten firmaları var, çok güzel dolap detayları var. Deri kaplama, cam gibi müşteriyi cezbeden çok güzel detaylar var. Biz onlardan direk modeli değil de kalite ve detayı alabiliriz? ifadelerini kullandı.