KDV İndirimi Can Suyu Olacak

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, uzun zamandır beklenen Mobilyada KDV indiriminin gelmesiyle esnafın can suyu bulacağını dile getirdi.

KDV İndirimi Can Suyu Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan Mobilyada KDV indirim açıklanmasının sevindirici olduğunu belirten İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Uzun zamandır talep ettiğimiz vergi indirimi müjdesini Bakan Albayrak verdi. Bu vergi indirimleri ekonomiye cansuyu olacak. Ekonomideki çarklar yeniden dönecek, herkes ekonomik daralma beklerken vergi indirimleri büyümeye katkı sağlayacak. En önemlisi bu indirimler net indirim olarak fiyatlara yansıyacak? dedi.

ENFLASYON CİDDİ ORANDA DÜŞECEK

Başkan Ayhan, ?Bu indirimler ile yükselen enflasyon ciddi oranda düşecek. Bu vergi indirimleri başta mobilya, beyaz eşya olmak üzere canlılık oluşturacak. En önemlisi vergi indirimleri vergi gelirlerini azaltmayacak tam tersine artıracak. Satılmayan malın vergisi olmadığı için ekonomi canlandıkça vergi gelirleri de artacak. İndirimin yapıldığı sektörlerde üretimin hızla artmasını bekliyoruz. Dolayısıyla vergi indirimleri işsizliğin azaltılmasına da büyük katkı sağlayacak. İndirimin yeni yıla girerken tam zamanında gelmesi çok isabetli bir karar oldu.  Faiz oranlarının da düşmesi ile birlikte güzel bir yıl geçireceğimizi düşünüyorum. KDV indiriminin üreticimize ve tüketiciye hayırlı olmasını temenni ediyor, yaklaşan İstanbul fuarı öncesi tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum.? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: İndirimi Suyu Olacak