KDV İNDİRİMİ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, mobilyadaki KDV indiriminin son 15 günde ziyaretçi sayılarında ciddi artışa sebep olduğunu belirtti.

KDV İNDİRİMİ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Uğurdağ, KDV oranının düşürülmesinin İnegöl mobilya sektörüne ciddi bir şekilde katkı sağlayacağı kanaatinde olduğunu belirterek, “Birde yapılış zamanı çok önemli. Tam mobilya sektörünün özellikle sezon başında olmamız hasebiyle, nihai tüketicilerimizde bundan ciddi anlamda faydalanacaklar. 15 gündür ziyaretçilerimiz çoğaldı. Mağazada mobilya ihtiyacı olan perakendeci ziyaretçilerimiz ürünleri gezmeye, fiyatlarını araştırmaya başladılar. Özellikle de sezon başı olması hasebiyle inşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda hem KDV indirimiyle birlikte hem de sezon başının da vermiş olduğu hareketlilikle biraz daha canlı bir ekonomiye önümüzdeki aylarda sahip olacağın diye düşünüyorum” dedi 

ÜRETİCİLER CİDDİ GELİR ELDE EDECEKLER

Hükümetin çok doğru bir zamanda çok doğru bir karar aldığına değinen Uğurdağ, “İnşallah bundan özellikle nihai tüketicilerimiz sonrada üreticilerimiz çok ciddi bir şekilde gelir elde edecekler diye ümit ediyoruz. Yani bu kararlar ekonomik anlamın yanında psikolojik anlamda da çok ciddi katkılar sağlıyorlar. Yani KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşmesi bizim gibi mobilya sektörü ile geçimini sağlayan şehirlerde psikolojik bir motivasyon sağlamıştır. İnşallah bu psikolojik motivasyonla birlikte ticari aktiviteye de çok hızlı bir şekilde döner ve üreticilerimiz rahat bir nefes alır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ÇİFTLER MOBİLYA MAĞAZALARINA AKIN EDİYOR

Düğün yapacak çiftlerin şimdiden mobilya mağazalarını ziyaret etmeye başladığını belirten Uğurdağ, “Düğün sezonu yaklaşıyor. Özellikle nihai tüketiciler yaklaşan bu düğün sezonuyla birlikte mağazalarımızı ziyaret etmeye başladılar. Bu başlangıçla birlikte KDV oranının da aynı zamanda düşmüş olması hem nihai tüketici açısından büyük avantaj sağlayacak hem de ihtiyaçlarını erteleyen nihai tüketicilerimize ihtiyaçlarını ön plana çekme veya hemen alma kararını verme noktasında çok faydalı olacak. Tabi bu bize özellikle Ramazan ayına kadar bir ivme kazandıracak kanaatindeyiz” diye konuştu.

NİHAİ TÜKETİCİNİN YÜZDE 10 AVANTAJI VAR

Uğurdağ, indirim döneminde mobilya alacakların en az yüzde 10'luk bir kar elde edeceğini de belirterek; “Tabi firmalarımızda bu karara destek anlamında kampanya düzenliyorlar. Yani minimum rakam olarak nihai tüketicinin yüzde 10 avantajı var. Bunun yanında firmalarımızın üstüne eklemiş olduğu kampanyalar var. Vaade uzatmalar var. Biraz daha rakamsal anlamda ıskontolar var. Yani nihai tüketici hiç bir şekilde tasarruf etmeyeceği bir şeyden en azından minimum anlamda yüzde 10 avantaja geçecek. Firmalarımızın da kampanya ile vermiş olduğu desteklerle birlikte bu avantajlar daha yükselecek. Tabiî ki bu süreç 30 Nisan itibariyle sonlanacak. İnşallah 30 Nisan'a kadar ciddi bir şekilde verim elde edilirse ekonomik anlamda, hükümetimizde bunu tekrardan değerlendirir. Bunun süresi 30 Nisan'da biter veya uzama yönünde de inşallah karar çıkabilir. Ama bu süreçte biz şuna eminiz ki, nihai tüketiciye de, üreticiye de çok ciddi bir şekilde katkı sağlayacak kanaatindeyiz” açıklamalarında bulundu.

 

 



Anahtar Kelimeler: indirimi etkisini gösterdi