?KDV indiriminin 3 ay daha uzatılması sektör için büyük bir avantaj?

KDV indiriminin 30 Haziran´a kadar uzatıldığının açıklanmasının ardından Bambi Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gökmen, KDV indirimlerinin iç pazarı güçlendirmede oldukça etkili olduğunu söyledi. Sektör olarak inidirimin sürekli olmasının temel beklentil

?KDV indiriminin 3 ay daha uzatılması sektör için büyük bir avantaj?

Bambi Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gökmen, bugün Resmi Gazete ´de yayımlanan Bakanlar Kurulu´nun aldığı kararnameyle 30 Haziran´a kadar uzatılan KDV indiriminin Türkiye ve sektör adına çok güzel bir gelişme olduğunu belirtti.

?KDV indirimi satışları direk etkiliyor?

Direk satışlara etki sağladığı için iç pazarı güçlendirmede en büyük payınKDV indirimi olduğunu söyleyen Gökmen,bu durumun sektörde kayıt dışılığı azalttığından dolayı hem ülkemiz adına hem de sektör adına çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi. KDV indiriminin 3 ay daha uzatılmasınınsektör oyuncuları için çok büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Gökmen,?KDV indirimi kalktığında direk ürünlerimizde yüzde 10 gibi bir fiyat artışı yaşayacaktık. İnsanlara ürünlerimiz daha pahalı gelmiş olacaktı. İndirimin 3 ay daha uzaması, alım gücünü daha da kolaylaştırdı. Bambi Yatak olarak her zamanki gibi temennimiz KDV indiriminin daha uzun yıllar devam etmesi ve sürekli hale gelmesi. Piyasanın beklentisi de hep bu yönde. Mobilya olarak Türkiye pazarında sektörde güzel bir payımız var. KDV indirimleri direk satışlarımızda çok etkili oluyor. Tüketici kanalında hemen insanların alım kararına etki ettiğini düşünüyoruz. Yüzde 10, alım kararını etkileyen çok güzel bir indirim. Bizim için çok güzel bir haber olduğunu belirtmek isteriz.? dedi.