KORKMA! SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK...

CHP İnegöl İlçe Yöneticisi Hüseyin Çiçek İstiklal Marşının kabulu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

KORKMA! SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK...

Çiçek açıklamasında: “12 Mart 1921  İstiklal Marşımızın Kabulü’nün 99. Yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşımız; Türk Milletinin birlik ve beraberliğe, en çok ihtiyaç duyduğu milli mutabakat metni’dir.  Mehmet Akif Ersoy, yüreği vatan sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan İstiklal mücadelemizin en çetin ve ateşli geçtiği dönemlerde kaleme aldığı istiklal marşı ile milletimizin hislerine tercüman olmuştur. İstiklal Marşımız, Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en anlamlı biçimde ortaya koyan bu mücadeleyi geleceğe taşıyan bugün bile aynı Vatan sevgisi ve hisleriyle söylediğimiz bir marştır. İstiklal Marşımızın, Milletimizin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutluyoruz.

Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve Milli ve Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu topraklarda bir daha İstiklâl Marşı yazılmasın diye Cumhuriyetimizin ve İstiklâlimizin değerini biliyor, sahip çıkıyoruz. KORKMUYORUZ! Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın! İstiklâl Marşı'mızın kabulünün 99. yılı kutlu olsun.” Dedi.